Tlačové správy

PLACE! – konferencia o meste a jeho rozvoji

PLACE! konferencia o vplyve kreativity a kreatívneho priemyslu na image mesta sa bude konať

5. a  6. mája 2016 v košickej Kunsthalle a v Kasárňach/Kulturparku. PLACE! je o meste, o jeho ekonomickom a sociálnom rozvoji. Prináša témy placemaking, branding, kreatívny priemysel, marketing či turizmus a na úspešných príkladoch dokazuje, že kultúra a kreativita predstavujú zásadné prvky potrebné pre rozvoj a reputáciu mesta i obchodný potenciál.

Organizátor Inštitút kreatívnej ekonomiky, n.o. spoločne s partnermi projektu „Družba Ukrajina – Slovensko“ pozvali popredných medzinárodných expertov z oblastí, ktorým sa konferencia venuje.

Na PLACE! vystúpi aj generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Tatra banky MICHAL LIDAY alebo GIDEON SCHMERLING – riaditeľ oddelenia Médií a komunikácie a hovorca samosprávy Tel-Aviv-Yafo.

„Budeme hľadať odpovede na otázky, ako dizajn a kreativita pomáhajú obchodu, ako umelecké a kultúrne podujatia spoluvytvárajú image miesta, alebo ako môžu kultúrne centrá ovplyvňovať podnikanie, obchod či dokonca rozhodovanie v mestách.“ hovorí riaditeľ konferencie Michal Hladký.

PLACE! 2016 sa uskutoční 5. a 6. mája 2016 v Košiciach – 5. mája v priestoroch Kunsthalle a 6. mája v Kasárňach/Kulturparku. Konferencia sa koná pod záštitou primátora mesta Košice Richarda Rašiho a je súčasťou projektu, ktorý je financovaný z Nórskych grantov a Štátneho rozpočtu Slovenskej republiky v rámci Programu SK08 – Cezhraničná spolupráca – „Slovensko – Ukrajina: Spolupráca naprieč hranicou“.

Viac informácií o konferencii, jej programe a prednášajúcich nájdete na www.place2016.sk

 Kontakt:

Konferencia PLACE! bude obohatená o sprievodný program, ktorý vytvára Festival Place! V rámci festivalu sa uskutočnia série workshopov, diskusií, mestských prehliadok, konferencia, stretnutia odborníkov so širokou verejnosťou či prezentácia lokálnych produktov.

Podrobné informácie na webovej stránke www.placefestival.sk.

Tlačová informácia

Inštitút kreatívnej ekonomiky bol založený v septembri 2012 s ambíciou viesť procesy v rámci rozvoja kreatívnej ekonomiky a širšej agendy podpory kreativity v meste Košice na lokálnej aj medzinárodnej úrovni. Cieľom inštitútu je budovať povedomie o kreatívnom prístupe k tvorbe mesta, vytvárať partnerstvá a dlhodobé stratégie pre rozvoj kreatívnej ekonomiky v meste a regióne.

Projekt je financovaný z Nórskych grantov a Štátneho rozpočtu Slovenskej republiky v rámci Programu SK08 – Cezhraničná spolupráca – „Slovensko – Ukrajina: Spolupráca naprieč hranicou“, konferencia je súčasťou projektu DRUŽBA SLOVENSKO – UKRAJINA, výška NFM: 873 779 €, celkové náklady projektu: 970 866 €, viac informácií na: www.eeagrants.sk

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore