Tlačové správy

Vyskúšaj si jeden deň vysokoškoláka

V dňoch 23. a 24. mája 2016 sa študenti stredných škôl stanú na jeden deň vysokoškolákmi na Prírodovedeckej fakulte UPJŠ v Košiciach a bližšie sa oboznámia s vysokoškolským prostredím.

Uvedená aktivita je ponukou pre stredné školy v čase maturitných skúšok. Študenti nižších ročníkov stredných škôl si mohli individuálne zapísať z ponuky predmetov tie, ktoré ich najviac zaujímajú a zostaviť si tak individuálny študijný program na celý deň. Stredoškoláci si vyskúšajú ako prebiehajú prednášky, cvičenia, laboratórne merania a aspoň na chvíľu sa stanú vysokoškolákmi. „Našou snahou je predstaviť zaujímavé témy z oblasti prírodných vied, matematiky a informatiky, prezentovať kvalitné vysokoškolské prostredie pre štúdium v blízkosti domova a usmerniť žiakov pre výber voliteľných hodín na strednej škole práve s orientáciou na prírodné vedy, matematiku a informatiku,“ uviedol prodekan pre vonkajšie vzťahy PF UPJŠ v Košiciach doc. RNDr. Marián Kireš, PhD.

Pre záujemcov je pripravených 24 rôznych prednášok, cvičení a seminárov v 42 časových termínoch a to z odborov: matematika, fyzika, informatika, chémia, biológia, ekológia a geografia. Podujatie bude prebiehať s takmer rovnakým programom opakovane počas dvoch dní.

Študenti svoju registráciu zabezpečujú elektronicky prostredníctvom internetového portálu: skoly.upjs.sk Na podujatie je prihlásených 278 žiakov z 27 stredných škôl.

V prípade záujmu o bližšie informácie kontaktujte:

doc. RNDr. Marián Kireš, PhD., prodekan pre vonkajšie vzťahy

tel.: 055/234-2108   E-mail: marian.kires@upjs.sk

Poznámka: Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Verejnosť a média http://www.upjs.sk/verejnost-media/.
Mgr. Mária Hrehová, PhD., tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore