Tlačové správy

Košice privítali svetovú špičku odborníkov z oblasti magnetizmu

V pondelok 13. júna 2016 rektor UPJŠ v Košiciach, spolupredseda organizačného výboru konferencie prof. RNDr. Pavol Sovák, CSc. na pôde Technickej univerzity v Košiciach slávnostne otvoril 16th Czech and Slovak Conference on Magnetism. Slávnostného otvorenia sa zúčastnil aj dekan Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach doc. RNDr. Gabriel Semanišin, PhD., riaditeľ Ústavu experimentálnej fyziky SAV doc. RNDr. Peter Kopčanský, CSc. a RNDr. Ivan Škorvánek, CSc. spolupredseda organizačného výboru konferencie z Ústavu experimentálnej fyziky SAV.

Medzinárodná vedecká konferencia 16th Czech and Slovak Conference on Magnetism sa koná na pôde Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a Technickej Univerzity v Košiciach v dňoch 13.6. – 17.6. 2016. Konferencia je zameraná na základný a aplikovaný výskum v oblasti magnetizmu. „Okrem zaujímavých prednášok a posterových príspevkov popredných svetových odborníkov pracujúcich v oblasti magnetizmu ponúka konferencia aj hodnotný spoločenský a kultúrny program“, uviedol rektor UPJŠ v Košiciach a spolupredseda organizačného výboru konferencie prof. RNDr. Pavol Sovák, CSc.

Na konferencii sa zúčastní viac ako 300 účastníkov z 22 krajín sveta. Jej spoluorganizátormi sú Ústav fyzikálnych vied Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach a Ústav experimentálnej fyziky Slovenskej akadémie vied v Košiciach.

Bližšie informácie:

 Poznámka: Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Verejnosť a média http://www.upjs.sk/verejnost-media/.
Mgr. Mária Hrehová, PhD., tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore