Tlačové správy

Slávnostná promócia absolventov Univerzity bez hraníc

Po týždni spoznávania Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach sa v piatok 15. júla 2016 uskutočnila slávnostná promócia 52 účastníkov Univerzity bez hraníc 2016 v priestoroch Auly prof. Prasličku.

Žiakom 5. a 6. ročníka základných škôl bol ponúknutý zaujímavý program, počas ktorého navštívili jednotlivé fakulty a univerzitné pracoviská a získali tak nové poznatky a vedomosti. Na prechádzke Botanickou záhradou objavili nepoznané zákutia Botanickej záhrady, v Univerzitnej knižnici sa nechali vtiahnuť do Informačného úľa. Na Fakulte verejnej správy sa presvedčivo vžili do role starostu. Na Lekárskej fakulte sa oboznámili s ošetrovaním rán, zistili ste, či má Nemo dostatok omega 3-mastných kyselín, ale aj ako sa majú starať o zdravé zuby a čo je pravda na tom, že každý z nás chce byť bohatý a zdravý. Na Právnickej fakulte sa na chvíľu stali právnikmi a vyskúšali si simulované súdne spory. Prírodovedecká fakulta ponúkla stretnutie s hadmi, hru so svetlom, ale aj odpoveď na to, ako sa chovať počas prírodnej katastrofy, či prezradila tajomstvá chémie, matematiky a informatiky. Na Filozofickej fakulte získali poznatky o voľbe parlamentu, vyriešili na pohľad jednoduchý jazykový hlavolam, vrátili sa do roku 1989 a privítali slobodu a demokraciu, na záver si užili exkurziu v televíznom a filmovom štúdiu.

Osobitnou aktivitou v rámci popoludňajších aktivít boli Staroveké a Novoveké olympijské hry a záverečná olympiáda Univerzitníček. Počas horúcich letných dní všetky deti podali vynikajúce športové výkony a získali cenné medaile.

Univerzita bez hraníc bola oficiálne ukončená v piatok Slávnostnou promóciou za účasti vedenia univerzity, na ktorej deti získali Diplom o absolvovaní projektu Univerzita bez hraníc.

„Som rád, že ste sa rozhodli venovať jeden týždeň hravým a tvorivým aktivitám na pôde Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Verím, že Vás moje kolegyne a kolegovia na fakultách a univerzitných pracoviskách presvedčili o tom, že Vaša voľba stať sa na päť dní študentom univerzity bola správna. Zažili ste množstvo zaujímavých zážitkov, prekvapení a stretli ste sa s rôznorodými témami, na ktoré ste možno dovtedy nepoznali odpoveď“, uviedol na slávnostnej promócií rektor UPJŠ v Košiciach prof. RNDr. Pavol Sovák, CSc.

Bližšie informácie: http://www.upjs.sk/verejnost-media/univerzita-bez-hranic/

Poznámka:

Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Verejnosť a média http://www.upjs.sk/verejnost-media/.

Mgr. Mária Hrehová, PhD., tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore