Tlačové správy

Iniciatíva KOŠIČANIA

Dovoľujeme si Vás s veľkým odhodlaním a výzvou, ktorá pred nami stojí, informovať o novom združení aktívnych poslancov a občanov.

Našim zámerom je ponúknuť občanom a predovšetkým obyvateľom nášho rastúceho mesta Košice jednu veľkú opozičnú skupinu aktívnych poslancov a občanov, ktorí majú v záujme nielen vypočuť si problémy každého Košičana, ale predovšetkým ich vyriešiť. Nie sme stotožnení so smerovaním nášho mesta, ktorému chýbajú vízie a dlhodobé rozvojové aktivity. Vyzývame všetkých Košičanov, aby sa zapojili do diskusie, prichádzali s návrhmi riešení pre Košice a Košičanov.

Náš štartovací tím pozostáva z nezávislých poslancov a aktívnych občanov, ktorí zastrešujú 5 veľkých mestských častí Košíc. Každá mestská časť má svoje problémy a starosti, každá však potrebuje návrhy na zlepšenie či priamo riešenia konkrétnych problémov. Na to sme tu. A prichádzame s konkrétnymi podnetmi. Zároveň ponúkame našim susedom, obyvateľom Košíc naše služby, našu silu. Veríme, že máme tú moc, či už prostredníctvom nášho zastúpenia v konkrétnej mestskej časti alebo v mestskom parlamente, každému podnetu sa naplno venovať a vyriešiť ho – výsledkom má byť spokojný Košičan a hrdý poslanec, ktorý svoj mandát napĺňa skutočnou pomocou svojím voličom.

Naším cieľom je otvoriť diskusiu a začať pracovať na vízii pre Košice, ktorá nebude vychádzať z politického marketingu a momentálnej nálady politických strán. Našou ambíciou je vytvoriť odbornú a hlavne občiansku iniciatívu pre Košice. Košice sú predsa Košičania.

Dnes si dovoľujeme predstaviť Vám našich zástupcov v jednotlivých mestských častiach. Naši poslanci a  aktívni občania sú pripravení riešiť vaše problémy a požiadavky voči jednotlivým mestským častiam či magistrátu.

ŠTARTOVACÍ TÍM INCIATÍVY KOŠIČANIA, POSLANCI:

  • Sídlisko Ťahanovce:

Miroslav ŠPAK

http://www.kosice.sk/clanok.php?file=gov_2014-2018_poslanci_spak_miroslav.htm

Milan Drotár http://www.tahanovce.net/samosprava/MZ/poslanci/drotar/

Miroslav ŠPAK povedal:

Téma: Ťahanovský les

Už po niekoľký krát máme na stole problém zámeny pozemkov na sídlisku Ťahanovce a tzv. Ťahanovského lesa. Miestne zastupiteľstvo Ťahanovce sa jednoznačne vyjadrilo proti tejto zámene, existuje aj silná petícia občanov. Vyzývame primátora, nech okamžite stiahne a hodí do koša tento návrh. Ťahanovský les je zanedbaným kusom prírody, do ktorého, a máme pocit že zámerne, sa roky neinvestuje. Prečo je magistrát schopný budovať Alpinku a nie ťahanovský les?

„S akčným programom sú spojené riziká a náklady; sú však oveľa menšie, než dlhodobé riziká a náklady pohodlnej nečinnosti.“ John F. Kennedy

Ide o tému, kde je možné zamyslieť sa aj nad vyššie uvedeným citátom a možno jedným z nápadov by mohol byť projekt, ktorý som pred takmer dvoma rokmi predstavil aj na svojom konte na youtube. Projekt Twenty.

https://www.youtube.com/watch?v=OhrwB0tc4Oc&feature=youtu.be

Je to samozrejme na diskusiu. No „zámena“ patrí do koša už dobre dlhý čas.

  • Sídlisko Nad Jazerom, JUH:

Marián Siksa http://www.jazerokosice.sk/poslanci.htm

Aktívni občania:

Vladimír Matis – Jazero https://www.facebook.com/vladimir.matis.9?fref=ts

Erik Gajdošíkhttps://www.facebook.com/erik.gajdosik.1

Poslanec Ing. Marián SIKSA povedal

Téma : doprava ( dopravná infraštruktúra ), bezpečnosť,

Budeme požadovať u primátora Rašiho, aby v maximálnej možnej miere taktiež loboval u svojich  spolu straníkov za vyriešenie situácie na jednom z kľúčových dopravných uzlov nášho mesta. Vyvinieme maximálne úsilie, aby sa okamžite riešil tento dlhotrvajúci problém.

Rýchlejšie riešenie rozšírenia Slaneckej cesty na plnohodnotnú štvorprúdovú cestu. Súčasný stav, teda miestami trojpruhová alebo inde dvojpruhová cesta, nepostačuje na tunajšiu hustú premávku. Vďaka tejto ceste sa denne vytvárajú kolóny automobilov.

V tomto bode jednoznačne presadzujeme rozšírenie Slaneckej cesty na štvorpruhovú komunikáciu. Aj keď jedným z protiargumentov úradníkov je, že v tejto lokalite je naozaj mnoho nevysporiadaných pozemkov, čo to celé komplikuje, tak napríklad hypermarkety, ktoré v tejto lokalite vyrástli, to nemali problém urobiť.

  • KVP

Sídlisko, kde aktivitu poslancov vidno veľmi dobre

TÉMA: UZNESENIE kde vyzvali poslanci starostu HALENÁRA vzdať sa mandátu

Vyzývame kolegov na sídlisku, či už bývalých sklamaných členov Siete, ktorí strácajú entuziazmus a samozrejme aj ich kolegov, aby sa k našej aktivite pripojili , pretože veríme v konštruktívny dialóg aj so starostami, ktorí nevnímajú to najpodstatnejšie a to je hlas mandátu poslanca- zástupcu obyvateľov.

Psychický nátlak a útoky starostu na zamestnancov úradu? Reagovanie starostu Halenára na interpelácie formou : toto nie je interpelácia? Takto sa pracovať a spolupracovať nedá.

  • Sídlisko DH:

Janka Rubická http://www.kosice-dh.sk/index.php?id=163

Eduard Valkovský http://www.kosice-dh.sk/index.php?id=163

Oznamujeme našim susedom, Košičanom a predovšetkým „furčanom“ , že akýkoľvek podnet z ich strany naši poslanci a kolegovia budú riešiť či už cez svoj mandát alebo mandát kolegu mestského poslanca- člena našej iniciatívy.

Áno, tak ako vieme poukázať aj tie najhoršie problémy so starostami, tak dobrých pochválime a vyzdvihneme. Nemáme v Košiciach len starostov, ktorí sú samotári , ktorí hlucho presadzujú svoje, napriek nevôli poslancov. Máme aj starostov, ktorí pochopili, že sila kolektívu a vypočutie si názorov a riešení opozície ma svoje čaro a je doslova nutnou súčasťou zdravej demokracie.

  • SEVER

Peter Blišťan http://www.kosicesever.sk/poslanci

Poslanec doc. Ing. Peter Blišťan, PhD., jeden z odborne veľmi zdatných poslancov, je tu a s celým tímom je ochotný vypočuť a vyriešiť vaše požiadavky. Už na ďalšej tlačovej besede predstaví veľmi konštruktívnu a prospešnú ideu pre mladých obyvateľov mestskej časti, ktorá mu dala jeho mandát.

  • TERASA

Peter Liba http://www.kosicezapad.sk/resources/App/poslanci_tablo_meno_2015.jpg

Pán poslanec Peter Liba, Terasan, ktorý získal mandát poslanca poprvýkrát, chce a vie svojim susedom pomôcť v každej problematike týkajúcej sa ich okolia a je našim styčným dôstojníkom na zber a výmenu informácii na tomto krásnom sídlisku. Jeho zámerom je prispieť nielen prácou ale aj charitatívnymi činmi, ktoré pre šírku dnešnej témy teraz nespomeniem.

Miroslav ŠPAK však podotkol, že celomestskou témou je TÉMA: POLOVICA FUNKČNÉHO OBDOBIA, BEZPEČNOSŤ, RIEŠENIA

Vo volebnom programe pred 2 a pol rokom sľuboval starosta Jakubov a poslanec Sitkár: „Borovicový háj nad Popradskou- obnoviť život lesoparku bez kriminality“. Je faktom , že pred presne dvoma rokmi sa aj vďaka tomuto sľubu občania rozhodli dať svoju dôveru novému starostovi a novému mestskému poslancovi. Pýtame sa, ako sú tieto predvolebné sľuby napĺňané a ako hodnotia svoje výsledky teraz v polovici funkčného obdobia. Dnes, keď ich spolustraník Raši presadzuje úplne iné riešenie, sú ticho a posielajú „háj do hája“.

Samostatnou kapitolou je skutočne „systémové“ riešenie bezpečnosti na LUNIKu VIII prostredníctvom občianskych hliadok. Nielen že pán poslanec Sitkár neodolal vyrobiť si politické body na tejto dlhodobo neriešenej problematike, ale ešte nám tu doniesol aj neonacistov. Mestská polícia nie je schopná ani zabezpečiť základné poslanie – chrániť životy a majetok občanov. Načo je nám taká mestská polícia? Alebo je problém vo vedení a manažmente polície?

ZÁVER

Iniciatíva Košičania vznikla preto, aby sme dokázali naším susedom a voličom, že sa na nás môžu obrátiť, pretože riešenie ich problémov nezačneme krikom, hádzaním skál a krvavými očami (teda vlastne vyrábaním si politických bodov pre vlastné osoby), ale slušnou, argumentačne podloženou politikou a prirodzeným tlakom.

Osobne si myslím, že väčšina ľudí zverí stavbu svojho domu nekonfliktnému stavbyvedúcemu ako človeku, ktorý vie niekomu nahrešiť či odsúdiť ho a vyraziť. Veríme, že Košičania ocenia a už bez problémov nájdu aj miesto, kde môžu aj tie najmenšie problémy konzultovať a riešiť na slušnej úrovni a s podporou iniciatívnych poslancov a občanov.

Zároveň pozývame všetkých nezávislých starostov, poslancov a občanov, ktorým nie sú ľahostajné Košice, medzi nás. Pridajte sa k iniciatíve KOŠIČANIA. K iniciatíve opozičnej no pozitívnej sily, ktorá chce slušnými argumentami a ponukou spolupráce ukázať, že aj komunálna politika žije a má svoje opodstatnenie.

Na Facebooku bude dnes otvorená skupina Košičania a email pre kontakt na nás je: mykosicania@gmail.com

Požiadavky, starosti ale aj návrhy Košičanov môžeme komunikovať cez tieto kanály.

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore