Tlačové správy

Portál 1euro.sk ochráni svojich klientov pred internetovými podvodníkmi

Mladá Košičanka sa vrátila z Nového Zélandu a rozbehla portál, aký tu nie je

„Odídem odtiaľ čím ďalej, hoci aj do Antarktídy“, povedala si koncom 90-tych rokov Košičanka Monika Krok, sklamaná a znechutená vtedajšími podnikateľskými pomermi na Slovensku. Rozhodla sa, že skúsi žiť inde. „Vyčerpávala ma zlá aura, ktorá tu vtedy bola. Podvody, samá negativita… Pred 20-timi rokmi to tu bol divoký Klondike“, hovorí. A tak jedného mrazivého decembrového dňa nastúpili s priateľom v Košiciach do lietadla, naobliekaní v perových vetrovkách a s dvoma kuframi v rukách pristáli v novozélandskom Aucklande. „S trochou peňazí a znalosťou angličtiny sme vystúpili z lietadla do 30 stupňovej horúčavy“, smeje sa Monika, teraz už konateľka 1EURO.COMPANY s.r.o.. „Mali sme vybavené študentské víza. Štúdium angličtiny sa nám nakoniec natiahlo na 14 rokov. Na Novom Zélande sme sa vzali a narodili sa nám dve deti. Podnikala som tam aj v oblasti IT a už vtedy som rozmýšľala nad tým, že vytvorím takýto portál“, rozpráva o svojich začiatkoch a postupnom vzniku svojho obchodného portálu.

Pätnásť rokov strávených na Novom Zélande Moniku naučilo aj tomu, že všetko zlé, nekalé sa človeku v živote raz nejakým spôsobom vráti. Vraví, že filozofia Nového Zélandu je: nikdy nerob zlo v hocijakom ponímaní – všetko sa ti to vráti. Počas svojho pobytu hľadala a našla iné dimenzie života, nie slovenské. Pred 2-mi rokmi sa vrátila do rodných Košíc a pustila sa do realizácie nápadu, ktorý si doniesla z Nového Zélandu.

„Portál 1euro.sk nie je iba obyčajná občianska inzertná stránka. Navrhla som ju tak, aby všetko bolo navzájom poprepájané aj s firemnými účtami a e-shopmi. Občan si tam môže zadarmo pridať inzerát, a ak predáva nejakú vec, môže ju predávať formou aukcie alebo za pevne danú cenu. Firmy si tu môžu otvoriť vlastný e-shop, ktorý môžu kombinovať s predajom pod svojim menom. Ku každému účtu je priradených množstvo užitočných funkcií“, vysvetľuje konateľka a dodáva, že podľa nej je tento portál novou dimenziu online podnikania na Slovensku.

„Základnou ideou portálu je absolútna bezpečnosť. Naším cieľom je vytvoriť bezpečné miesto na internete, kde klient môže predávať i nakupovať. Preto si pri úvodnom prihlásení automaticky overujeme jeho telefónne číslo. Zároveň si overujeme aj e-mail a klienta overujeme v prípade jeho záujmu 3 x – telefónnym číslom, e-mailom a pokiaľ chce, tak aj listom s kódom poslaným na jeho adresu V prípade, že sa na náš portál prihlási firma, každú jednu si overíme cez obchodný alebo živnostenský register. Ako jedni z mála na Slovensku máme tiež 100% SSL EV certifikát. Tento certifikát znamená, že stránka je nonstop zabezpečená“, vysvetľuje, že bezpečnosť je prvoradá a možnosť podvodov zo strany rôznych inzerujúcich špekulantov je znížená na minimum.

1euro.sk poskytuje pre charitatívne a občianske združenia svoj priestor zadarmo a okrem toho im po registrácii venuje 1 000 eurový kredit. Majú možnosť vytvárať si rôzne charitatívne zbierky, predaje, ponúkať zvieratá k adopcii či sa zviditeľniť a dať o sebe vedieť aj v našom blogu.

Pri súkromnej inzercii získa občan pri registrácií 10 eurový kredit. „Pokiaľ viem, ako jediní na Slovensku máme aj zobrazovanie inzerátov z FB, okrem toho náhodne overujeme počas prevádzky aj už registrované telefónne čísla a ak zistíme ich zneužitie. účet ihneď zablokujeme. Inzeráty ponúkajúce tovar nad istú sumu kontrolujeme a tie inzeráty, o ktorých máme nejakú pochybnosť, overujeme telefonicky. Zavoláme na uvedené telefónne číslo a ak je všetko v poriadku, za hovor darujeme 10 eurový kredit. Keď chce niekto obchodovať iba s overenými partnermi, nájde ich veľmi ľahko, pretože sú na našom webe označení. Každé podozrivé správanie je kontrolované“, vysvetľuje Monika a vraví, že takto výrazne eliminujú rôznych internetových podvodníkov, ktorí sa nezastavia pred ničím, dokonca ani pred tým, aby zákazníkovi poslali na dobierku tehlu.

„Ako jediný inzertný portál na Slovensku chránime našich zákazníkov podobne, ako to robí ebay. Zákazník zaplatí za tovar nám cez platobnú bránu SLSP. Počká, kým mu tovar dôjde a až keď nám potvrdí, že je to v poriadku, tak predajcovi prevedieme peniaze“, dodáva, že gro portálu je jeho maximálna bezpečnosť.

Košická webová novinka má okrem toho aj iné „vychytávky“, napr. video návody a rozsiahlu sekciu s FAQ, kde sú podrobne opísané návody a pravidlá a pre menšie predajne bez platobných terminálov ponúka možnosť spraviť si výhodný e-shop. Zákazníkova platba sa po online kúpe tovaru presmeruje na platobnú bránu Slovenskej sporiteľne, platba prebehne na účet 1euro.sk a po zaúčtovaní kupcovou bankou a pripísaním sumy na náš účet mu budú tieto peniaze automaticky a priebežne odchádzať na jeho určený IBAN, ktorý si uvedie v svojej administratívnej zóne na portáli a začínajúcim, či menším firmám sa tak ušetria mesačné poplatky za terminál.

A ešte jedna „maličkosť“ – portál 1euro.sk nikdy nezobrazuje žiadne vonkajšie reklamy iba reklamy členov portálu.

Monika Krok, konateľka 1EURO.COMPANY s.r.o

Kontakt:

info@1euro.sk       0915 269 465

 

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore