Tlačové správy

Počas Mestského zastupiteľstva v Košiciach dohliadnu na bezpečnosť štátni aj mestskí policajti

Stránkové hodiny na Magistráte mesta Košice budú 12. 12. 2016 zrušené, 13.12.2016 budú predĺžené do 18.00 hod.

Vďaka bezpečnostným opatreniam, zrealizovaným počas rokovania poslancov Mestského zastupiteľstva v Košiciach dňa 12. 9. 2016 nedošlo vtedy v súvislosti s rušením verejného poriadku k žiadnym závažnejším incidentom. Preto budú na základe odporúčaní Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach prijaté adekvátne bezpečnostné opatrenia aj počas rokovania mestského zastupiteľstva dňa 12. 12. 2016. 

K tomuto nevyhnutnému kroku sa muselo pristúpiť z dôvodu identifikovaných rizík.  Bezpečnostné opatrenia sú prijímané predovšetkým za účelom ochrany verejného poriadku, najmä však ochrany života, zdravia a majetku. S cieľom zabezpečiť nerušené rokovanie mestského zastupiteľstva odporučilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach vedeniu mesta aj nasadenie primeraného počtu príslušníkov Mestskej polície Košice, ktorá je podľa zákona prioritne predurčená na zabezpečenie verejného poriadku v mestách a obciach. Súčasťou preventívnych bezpečnostných opatrení budú dostatočné technické prostriedky, vrátane mechanických zábran.

Rokovacia sála má celkovú kapacitu 624 miest na sedenie. Okrem osôb, ktoré sa pravidelne zúčastňujú rokovaní zastupiteľstva (poslanci, starostovia, vedúci oddelení a referátov MMK, technici a pod.) sa môže na rokovaní zúčastniť ešte takmer 400 ľudí. Podľa Rokovacieho poriadku Mestského zastupiteľstva v Košiciach sa účasť verejnosti na zasadnutiach umožňuje z bezpečnostných dôvodov (zablokovanie únikových ciest pri požiari a pod.) len do naplnenia kapacity miest, určených pre verejnosť.

V pondelok 12. 12. 2016 budú na Magistráte mesta Košice z bezpečnostných dôvodov zrušené stránkové hodiny, avšak v utorok 13. 12. 2016 si budú môcť občania vybaviť svoje úradné záležitosti až do 18:00 hod.  

Linda Šnajdárová, hovorkyňa mesta Košice

email: linda.snajdarova@kosice.sk

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore