Tlačové správy

Bezpečnostné opatrenia na ochranu návštevníkov vianočných trhov na Hlavnej ulici v Košiciach

Po brutálnom teroristickom útoku na sviatočne naladených návštevníkov predvianočných trhov v Berlíne, počas ktorého po náraze kamióna do nič netušiaceho davu zahynulo 12 ľudí a 48 bolo zranených, boli dnes prijaté v Košiciach bezpečnostné opatrenia na ochranu návštevníkov Vianočných trhov na Hlavnej ulici.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach po analýze bezpečnostných rizík odporučilo Mestu Košice, aby rizikové miesto, ktorým sa stali košické vianočné trhy vzhľadom na spôsob, akým bol útok vedený v Berlíne, zabezpečilo mechanickými zábranami, ktoré zamedzia vstup a prejazd motorových vozidiel Hlavnou ulicou.

Mesto Košice dnes na odporúčanie štátnej polície zabezpečilo vjazd na Hlavnú ulicu zo severnej strany od Tesca osadením liatinových kvetináčov s hmotnosťou cca 700 kilogramov. Cieľom tohto opatrenia je znížiť dynamiku jazdy prípadného útočníka tak, aby mali návštevníci trhov dostatok času zareagovať na nebezpečnú situáciu. Z južnej strany, vzhľadom na vyústenie viacerých, chodcami mimoriadne využívaných ulíc, najmä Alžbetinej a Mlynskej ulice, ktorých by osadenie zábran obmedzovalo, budú vstupy nepretržite monitorované hliadkami mestskej polície.

Zvýšenú pozornosť vstupom na Hlavnú ulicu bude venovaná aj príslušníkmi Policajného zboru SR.

Linda Šnajdárová, hovorkyňa mesta Košice

email: linda.snajdarova@kosice.sk

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore