Tlačové správy

Reakcia na tlačové vyjadrenie poslancov – stanovisko Mestských lesov Košice

Mestské lesy Košice, a.s. sa dôrazne ohradzujú voči nepravdivým tvrdeniam poslancov Polačeka a Trnku na tlačovej konferenciu 4. januára 2017 k uzavretiu mosta cez Ružín. Poslanci sa snažia vyvolať’ vo verejnosti dojem, že mestské lesy nesú zodpovednosť za havarijný stav mosta kvôli neexistujúcim a vymysleným dohodám o nevážení nákladných áut, prevážajúcich po moste drevo na preťažených nákladných autách. Mestské lesy Košice, a.s. žiadajú oboch poslancov, aby bez doloženia svojich tvrdení konkrétnymi dôkazmi prestali ďalej krivo obviňovať našu spoločnosť a znevažovať’ zodpovedne vykonávanú prácu našich odborníkov. V slušnej spoločnosti je dobrým zvykom, že ak niekto urobí chybu, ospravedlní sa zaň a to isté očakávame od poslancov Polačeka a Trnku.
Mestské lesy Košice a.s. už od roku 2008 začali manipulovať drevnú hmotu na odvozných miestach v lese a jedným z hlavných dôvodov okrem zníženia finančných nákladov na expedíciu drevnej hmoty bol aj dôvod zníženia objemu prevozu drevnej hmoty po dotknutých komunikáciách. Od roku 2008 teda nákladné, vozidlá Mestských lesov Košice a.s. vykonávali prevažne obslužnú činnosť’ (t.j.  nakládku drevnej hmoty na cudzie kamióny, resp. prepravu drevnej hmoty z rôznych miest na odvozné miesta v lese) a dopravu drevnej hmoty si zabezpečovali a aj zabezpečujú odberatelia drevnej hmoty vo vlastnej réžii (t. j. s vlastnými kamiónmi).
Mestské lesy Košice a.s. aj v prípade nutnej prepravy drevnej hmoty využívajú vlastnú lesnú cestnú sieť, ktorú si roky budujú, opravujú a financujú z vlastných zdrojov. Aj vďaka tomu bolo po uzávierke mosta cez Ružín možné realizovať z úrovne Košického samosprávneho kraja náhradnú účelovú komunikáciu, ktorú z veľkej časti využíva trasu lesnej cesty Galová lúka – Slatviny, patriacu Mestským lesom Košice a.s.
Mestské lesy Košice a.s. s ohľadom na vzniknutú situáciu vykonajú v priebehu l, polroka 2017 opravu ďalších lesných ciest v tejto lokalite, aby zmiernili dopad opravy ružínskeho mosta, najmä pre občanov obce Opátka.

Ing. Tibor Róth, predseda predstavenstva

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore