Tlačové správy

Príjemné prostredie – príjemné štúdium

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja,  prešla vo svojej histórii rôznymi zmenami. 65 rokov existencie kultúrno-vzdelávacej organizácie v spoločnosti je určitým významným medzníkom.

„Počas svojho pôsobenia sa niekoľkokrát sťahovala a menila svoje sídla,“ rozhovorila sa terajšia riaditeľka knižnice Mgr. Iveta Kyselová a pokračovala: „Pracovníci knižnice boli i sú nielen informačnými pracovníkmi, organizátormi aktivít, či bútľavými vŕbami pre svojich používateľov, ale aj vytrénovanými baličmi tisícov kníh, dokumentov. Zariadenie – regále pre náučnú literatúru dospelým boli už poznačené časom a tak sme sa rozhodli vymeniť ich za nové, kvalitné, stabilné, esteticky pôsobiace v dnešnej dobe“.

Knižnica podala žiadosť o poskytnutie dotácie z Fondu na podporu umenia. Vykonal sa prieskum trhu v zmysle zákona o verejnom obstarávaní. Dotácia bola plánovaná na získanie regálov vyslovene len na náučnú literatúru do oddelenia pre dospelých, preto boli oslovené stolárske firmy s požiadavkou na výrobu pevných regálov s vysokou nosnosťou. Na základe výberového konania bola oslovená firma TUGArt s.r.o. Rožňava. Objednaná bola výroba 34 ks regálov. Z Fondu na podporu umenia sme získali sumu 4.600,-€ a dofinancovanie z knižnice bolo v sume 370,-€.

Vzhľadom na množstvo sťahovaní do rôznych priestorov v minulosti bolo už nevyhnutné vynoviť a zatraktívniť priestory Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave náučnej literatúry pre dospelých. Vďaka Fondu na podporu umenia sa to podarilo a tak pri príležitosti 65. výročia založenia knižnice v Rožňave návštevníci a používatelia môžu využívať nové kultúrnejšie prostredie.

Tatiana Bachňáková

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Lipová č. 3, 048 01 Rožňava

Kontakt :

058/788 09 11, 058/788 09 17, mobil 0948 505 149

www.kniznica-rv.sk

kniznica@kniznica-rv.sk

 

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore