Tlačové správy

Botanická záhrada UPJŠ v Košiciach rozbieha na začiatku roka tradičné i menej známe aktivity

V botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach sú pre návštevníkov aj v roku 2017 pripravené mnohé tematické výstavy a zaujímavé aktivity. Prvou výstavou, ktorá začne už 24. februára 2017, budú znova, po dvojročnej prestávke, Orchidey – skvosty v ríši rastlín.

„Príprava tejto výstavy je veľmi náročná a vyžaduje si aj úpravu niektorých expozičných skleníkov. Preto chceme poprosiť návštevníkov o porozumenie, že od 17. februára až do 23. februára 2017 budú expozičné skleníky z dôvodu prípravy výstavy uzatvorené,“ vysvetľuje doc. RNDr. Sergej Mochnacký, CSc., riaditeľ Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach.

Ešte pred tým pozývame záujemcov na Stretnutie začínajúcich včelárov, ktoré sa pod patronátom botanickej záhrady organizuje od roku 2012. Stretnutia sa uskutočnia 4. a 11. februára 2017 v čase od 9:00 do 11:00 hod., v priestoroch Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach na Mánesovej 23 a vstup pre záujemcov na tieto stretnutia je voľný.

„V areáli Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach je už dlhodobo podporovaný chov včiel. Po iniciovaní a úspešnom priebehu včelárskej výstavy v roku 2012 sa spolupráca so včelármi utvrdila a ostatný, piaty ročník tejto výstavy úspešne prebehol na konci roka 2016. V areáli botanickej záhrady bol vybudovaný včelársky náučný chodník, ktorý slúži návštevníkom nepretržite počas celého roka. Okrem toho, sa pred šiestimi rokmi zrodila aj myšlienka Krúžku včelárov. Počiatočný zámer venovať pozornosť deťom a mladým ľuďom sa postupne spontánne rozšíril na všetky vekové kategórie a v súčasnosti zaznamenávame účasť záujemcov o poradenstvo v otázkach včelárstva vo vekovej kategórii od 10 do 75 rokov“, informuje doc. RNDr. Sergej Mochnacký, CSc.

Tieto stretnutia povedie dlhoročný a skúsený včelár PhDr. Imrich Ilenin, ktorý je pedagogickým garantom včelárskych aktivít v botanickej záhrade.

Poznámka: Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Vzťahy s verejnosťou http://www.upjs.sk/verejnost-media/.

Mgr. Mária Hrehová, PhD., tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore