Tlačové správy

Bábkové divadlo v Košiciach uvedie príbeh o Lišiakovi a Lišiačikovi

Bábkové divadlo v Košiciach 10. februára 2017 uvedie už svoju 202. premiéru.  Tentokrát divadlo siahlo po diele z pera poľskej autorky Marty Guśniowskej v preklade Juraja Andričíka a v réžii Jaceka Malikowského.  Divadelná hra Lišiak a Lišiačik priblíži prostredníctvom malého a neposedného Lišiačika detskému divákovi ako prebieha život v lese i mimo neho.

Ide o veselý príbeh o posledných veciach, preteplený humorom. Príbeh o  lese kde žijú dvaja lišiaci – Starý Lišiak a Lišiačik. Život im plynie v rozhovoroch, skrývaní sa pred zlým Pytliakom a – v prípade Lišiačika – v bezstarostných hrách. Ale len dovtedy, kým sa nestane nešťastie – Starý Lišiak je smrteľne postrelený… Je to teda rozprávka o živote, smrti, priateľstve a láske, plná nežného humoru, ale aj o tom, že všetko má svoj čas.

Inscenácia Lišiak a Lišiačik je v poradí treťou hrou Marty Guśniowskej, ktorú Bábkové divadlo v Košiciach uvádza. V repertoári divadla nájdete jej hru O bračekoch, sestričkách svätého Františka a príbeh O rytierovi bez koňa.

Bábkové divadlo v Košiciach – kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja je jediné profesionálne divadlo svojho druhu na východnom Slovensku. Funguje od roku 1959 a od svojho vzniku má na konte 202 premiér.

Ladislava Juhászová

Kontakty:

tel: +421 55 6220455

e-mail: sekretariát@bdke.sk, juhaszova@bdke.sk

web: www.bdke.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore