Tlačové správy

Sudcovia Ústavného súdu SR M.Mochnáčová a L.Mészáros sa zúčastnili konferencie na tému „Zachovanie ústavnej identity v rámci Európskej únie“

Sudcovia Ústavného súdu Slovenskej republiky (ÚS SR) Marianna Mochnáčová a Lajos Mészáros sa  v dňoch 15. až 17. februára 2017 zúčastnili konferencie na tému „Zachovanie ústavnej identity v rámci Európskej únie“, ktorá sa uskutočnila v Budapešti pod záštitou predsedu Ústavného súdu Maďarskej republiky Tamása Sulyoka, za účasti sudcov ústavných súdov Vyšehradskej štvorky a ministra spravodlivosti Maďarskej republiky Lászla Trócsányzho. Sudkyňa M.Mochnáčová a sudca L.Mészáros sa zúčastnili konferencie ako zástupcovia ÚS SR v rámci ústavných súdov Vyšehradskej štvorky.

Sudkyňa ÚS SR M.Mochnáčová okrem iného prezentovala diskusný príspevok na tému „Právo Európskej únie v rozhodovacej činnosti Ústavného súdu Slovenskej republiky“.

Vzájomná výmena poznatkov sudcov ústavných súdov Vyšehradskej štvorky viedla k diskusii o potrebe možnosti vytvorenia súladu medzi nadradenosťou práva únie a ochranou hodnôt národného právneho poriadku a o konfliktoch právnych noriem únie s ústavnosťou členských krajín.

Neoficiálny dokument pre potreby médií, ktorý nezaväzuje Ústavný súd Slovenskej republiky.

Viac informácií Vám môže poskytnúť hovorkyňa Ústavného súdu SR PhDr. Martina Ferencová, PhD.

telefón: 055/7207 295, mobil: +421 918 827 344, e-mail: Martina.ferencova@concourt.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore