Košice

Prehľad podujatí 9. týždeň – 24.02.2017

ŠTVRTOK              Východoslovenské múzeum (VSM)

2. marca                 VSM, Námestie Maratónu mieru 2,KE

15:00                       Téma TB:                     

Otvorenie výstavy Až na kov – záchrana zbierok z hradu Krásna Hôrka. Výstava prezentuje výsledky výskumov, konzervované a reštaurované predmety z hradu Krásna Hôrka, ktoré boli odborne ošetrené v Technickom múzeu v Brne s podporou Ministerstva kultúry ČR

                                  Hostia TB:

  •                          PhDr. Róbert Pollák – riaditeľ VSM
  •                          Mgr. Július Barczi, riaditeľ SNM – Múzeum Betliar
  •                          Mgr. Tímea Mátéová – zástupkyňa riaditeľa SNM – Múzea Betliar
  •                          kurátorky Mgr. Silvia Lörinčíková, PhD. a PhDr. Katarína Bányászová
  •                          Anna Lachová – kurátorka, reštaurátorka

__________________________________________________________

 INÉ

 PREDNÁŠKA VO  VKJB

Utorok 28. februára 2017 o 16:00 hod., Regionálne oddelenie Verejnej knižnice Jána Bocatia,  Hlavná 48, Košice – prednáška Dejepisného spolku v Košiciach  na tému Toalety, hygiena a kanalizačný systém v historických budovách Košíc alebo o vývoji miestností, do ktorých sa návštevy nepozývajú predstaví  Ing. arch. Alena Hrabinská z Krajského pamiatkového úradu v Košiciach. Uvedomovanie si potreby hygieny a hygienických návykov je súčasťou civilizačného procesu. Okrem samotného technického vývoja zariadení osobnej hygieny sa jej začlenením menilo vybavenie a dispozícia domov a v konečnom dôsledku aj štruktúra mesta. Predmetom bádania bolo zistenie typov zariadení, predpisov pri zriadení hygienických miestností ako aj kuriozity, ktoré v rámci vývoja vznikli. Spôsob nakladania s biologickým odpadom v rámci meštianskych domov a zavedenie kanalizácie v meste bude obsahom záveru prednášky.

 _______________________________________________________

 OZNAMY  RO  SSN

NOVINÁRSKA  SÚŤAŽ VSL. REGIÓNU

RO SSN v Košiciach a Literárny fond – Sekcia pre žurnalistiku a novinársku fotografiu v Bratislave vyhlasujú 22. ročník autorskej súťaže novinárov východoslovenského regiónu za rok 2016.

 (Štatút súťaže a prihláška v prílohe)

 – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ČLENSKÉ  PRÍSPEVKY

V kancelárii RO SSN Košice (Szakkayho 1, KE – 1.posch., č. dv. 125) môžete zaplatiť členskú známku za rok 2017 (dlžníci aj za rok 2016) každý pracovný deň od 8:00 do 14:30 hod. (mobil: 0903 845 120)Výška členského príspevku = činní novinári 25,- €, mimoriadni členovia 40,- €, seniori + ženy na MD + nezamestnaní 10,- €. (podrobnosti aj na www.ssn.skPlatbu  môžete poukázať tiež na účet RO SSN KE: IBAN: SK47 0900 0000 0004 4220 4115, SWIFT: GIBASKBX, VS: 664. V Správe pre prijímateľa nezabudnite uviesť svoje meno.

__________________________________________________________

Beáta Penxová-Mačingová, RO SSN Košice

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore