Tlačové správy

Študenti Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach a analytici spoločnosti VSL Software spoločne v laviciach

Rozvíjanie činnosti Centra znalostných a informačných systémov v Košiciach.

Prírodovedecká fakulta UPJŠ v Košiciach (PF UPJŠ v Košiciach) a spoločnosť VSL Software, a.s. Košice pokračujú v spolupráci v rámci Centra znalostných a informačných systémov (CeZIS) a Univerzitného vedeckého parku Technicom  vo výučbe predmetu Procesné modelovanie.

Prednášky k predmetu zabezpečuje PF UPJŠ v Košiciach spoločne pre študentov študijného programu Aplikovaná informatika a analytikov spoločnosti VSL Software, a.s. a Tory Consulting, a.s. Cvičenia sú vedené pracovníkmi spoločnosti VSL Software s dôrazom na praktické aplikácie procesného modelovania pri vývoji informačných systémov.

Vzniká tak zaujímavá symbióza akademickej a komerčnej sféry, priestor na rozširovanie poznatkov IT špecialistov a na druhej strane odovzdávanie praktických skúseností študentom bakalárskeho štúdia. Zúčastnené subjekty takýmto spôsobom vytvárajú platformu pre celoživotné vzdelávanie špecialistov z praxe a na druhej strane podmienky pre užšie prepojenie vysokoškolského vzdelávania a praktickej prípravy v IT spoločnostiach. Táto aktivita nadväzuje na doterajšie aktivity CeZIS vrátane spolupráce pri vývoji Akademického informačného systému AiS2 a organizovania spoločného seminára v oblasti Data Analytics.

 Poznámka:

Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Vzťahy s verejnosťou http://www.upjs.sk/verejnost-media/.

Mgr. Mária Hrehová, PhD., tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore