Tlačové správy

Košice sa aj tento rok zapoja do projektu Hodina Zeme

Metropola východu sa opäť zapojí do najväčšieho ekologického hnutia, do Hodiny Zeme, ktorá sa na Slovensku uskutoční už po ôsmykrát. V rámci tohto klimatického projektu sa na hodinu ponorí do tmy Dóm Sv. Alžbety a vypnuté bude verejné osvetlenie na jednej z najrušnejších košických ciest na Alejovej ulici. Mesto Košice tak zdieľa myšlienku organizátora projektu, ktorou je upriamiť pozornosť na ochranu životného prostredia a možnosti ekologickejšieho spôsobu života.

Hodina Zeme je najväčšou celosvetovou kampaňou zameranou na zvýšenie povedomia verejnosti v oblasti klimatických zmien. Zhasnutím svetla na 60 minút vytvára symboliku spoločnej zodpovednosti za budúcnosť našej planéty a vyzýva ľudí, aby si uvedomili, že k ochrane životného prostredia môže prispieť každý z nás. Každoročne sa pripája väčší počet firiem, škôl, miest a obyvateľov. Košice sa do projektu oficiálne prvýkrát zapojili v roku 2010.

Hodina Zeme 2017 sa uskutoční v sobotu, 25. marca 2017  od 20:30 do 21:30. V Košiciach bude vypnuté verejné osvetlenie na ulici Alejová, od kruhového objazdu  po čerpaciu stanicu Shell, v časti ulice Gemerská a na ulici pri Prachárni. Zároveň, bude symbolicky vypnuté aj osvetlenie historickej dominanty centra mesta Košice – Dómu svätej Alžbety. Do projektu sa môžu zapojiť aj všetci obyvatelia Košíc vypnutím osvetlenia, alebo iných elektrických spotrebičov.

Linda Šnajdárová, hovorkyňa mesta Košice

email: linda.snajdarova@kosice.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore