Košice

Seminár pre regionálnych novinárov po roku opäť v Košiciach

Ako sa bude vyvíjať Európska únia (EÚ) v najbližších rokoch a aká je vízia jej fungovania v nadchádzajúcom období, najmä po tom, čo ju opustí Veľká Británia? Na túto, ale aj na mnohé ďalšie aktuálne otázky, ktoré súvisia s činnosťou EÚ a jej členských štátov, budú hľadať odpovede regionálni novinári na stretnutí s poslancami Európskeho parlamentu 28. apríla 2017 v Košiciach.

Po dobrých skúsenostiach a záujme žurnalistov o viaceré „eurotémy“ pripravuje seminár opäť Informačná kancelária Európskeho parlamentu (EP) na Slovensku v spolupráci s Regionálnou organizáciu Slovenského syndikátu novinárov v Košiciach (RO SSN). Dynamický život v EÚ je garanciou, že žurnalistov budú zaujímať mnohé oblasti. Súvisí to hlavne s podporou zákonodarcov EP, ktorí  odobrili rozhodnutie Európskej komisie predstaviť päť možných scenárov usporiadania EÚ – a to aj napriek tomu, že iní exekutívu Únie kritizovali za to, že si nevyjadrila jasnú preferenciu pre jeden zo scenárov a nepodložila ich dostatkom konkrétnych príkladov.

 Osobitné otázky vyvoláva aj to, ako sa  EÚ vyrovná s proklamovaným zámerom britského vládneho oddelenie pre migráciu (Home Office), ktoré tlmočilo, že chce po Brexite interpretovať práva občanov 27-ich členských štátov Únie dosť obmedzujúcim spôsobom. Navyše – na Ostrovoch žije a pracuje veľa Slovákov, obyvateľov východného Slovenska nevynímajúc, takže zladiť ich očakávania s realitou bude vyžadovať veľmi pregnantné riešenia a scenáre europoslancov. Aj na tie sa ich budú v závere apríla v Košiciach pýtať aj novinári z Košického a Prešovského kraja.

Seminár sa uskutoční v piatok 28. apríla 2017 v priestoroch Štátnej vedeckej knižnice v Košiciach. Keďže počet účastníkov je limitovaný priestorom (viaže sa na to aj objednávka cateringu), prosím o potvrdenie Vašej účasti do štvrtka 20. apríla 2017 na kosice@ssn.sk alebo na 0903 845 120.

program-Kosice-28-04-2017

 

(bea)

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore