Tlačové správy

Súťaž inovatívnych nápadov: Máš nápad? Prezentuj svoj startup!

Technická univerzita v Košiciach (TUKE) spolu s hlavným partnerom podujatia, agentúrou Slovak Business Agency (SBA), organizuje 20. apríla 2017 slávnostné vyhodnotenie 5. kola súťaže inovatívnych nápadov „Máš nápad? Prezentuj svoj startup!“, ktorú dvakrát ročne vyhlasuje rektor univerzity prof. Ing. Stanislav Kmeť, CSc. Súčasťou podujatia bude aj vyhodnotenie startupov z predchádzajúceho 4. kola súťaže a ich doterajšieho pôsobenia v Startup centre TUKE.

  • (1. časť) Vyhodnotenie 5. kola súťaže inovatívnych nápadov „Máš nápad? Prezentuj svoj startup!“

V čase od 9:30 do 11:30 sa v zasadacej miestnosti rektorátu Technickej univerzity v Košiciach bude konať finále 5. kola súťaže „Máš nápad? Prezentuj svoj startup!“. Súťažiace startupy majú možnosť získať vstupenku do Startup centra TUKE, súčasťou ktorej je 6 mesačný akceleračný program na podporu rozvoja inovatívnych myšlienok. Do záverečného kola súťaže postúpilo 14 inovatívnych nápadov.

„Vďaka rozvoju akceleračného programu pre startupy, ktorý rozvíjame v spolupráci s partnermi z verejného sektora aj súkromnej sféry, verím, že sa nám podarí identifikovať a podporiť rozvoj inovácií, ktoré majú potenciál v komerčnej sfére v podobe využiteľných produktov alebo služieb. Rád by som zdôraznil, že našou snahou je vytvoriť v regióne také motivačné prostredie, ktoré pomôže nielen študentom, ale aj všetkým obyvateľom regiónu s inovatívnym potenciálom, rozvíjať sa v rôznych oblastiach svojho pôsobenia,“ povedal riaditeľ UCITT, ktorý zodpovedá aj za riadenie Startup centra TUKE, doc. Ing. František Jakab, PhD.

Koordinátorom súťaže je Univerzitné centrum inovácií, transferu technológií a ochrany dušeného vlastníctva (UCITT). Súťaž je organizovaná v rámci aktivít projektu Univerzitný vedecký park Technicom pre inovačné aplikácie s podporou znalostných technológií.

  • (2. časť) Vyhodnotenie 4. predinkubačného pobytu v Startup centre TUKE

Po vyhodnotení nových startupov sa v čase od 13:00 do 14:00 odprezentuje  po polroku pôsobenia v Startup centre TUKE šesť startupov – Dopraváci v doprave, Enterprise IoTNET, FoxBox, Hipstersaurus Rex Apps (HRA), Turistické svetelné značenie (TuLiMark) a VSENANAMEZ.

Startupy predstavia svoje podnikateľské zámery, doterajšie úspechy ako aj plány do budúcnosti s cieľom postúpiť z pred-inkubačnej fázy v Startup centre TUKE do inkubačnej fázy, súčasťou ktorej je možnosť uzavrieť zmluvu na pôsobenie v Inkubátore TUKE.

O postupujúcich startupoch rozhodne odborná komisia pod vedením predsedu komisie, prorektora pre inovácie a transfer technológií prof. Dr. h. c. Ing. Antona Čižmára, CSc. Do komisie zasadnú zástupcovia investorov, súkromnej a verejnej sféry – Radoslav Vašina (Fond inovácií a technológií), Ondrej Tureček (Slovak Business Agency), Markéta Čadková (Saab AB), Jozef Vojtko (FPT Slovakia), Artur Bobovnický (Slovenská inovačná a energetická agentúra), Marek Blizco a zástupcovia TUKE – František Jakab, Anton Lavrin, Marcel Behún, Martin Chovanec, Viliam Vajda a Lucia Gallíková.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore