Tlačové správy

Štátnych zamestnancov Kancelárie Ústavného súdu SR dnes prezident SR vymenuje za sudcov

JUDr. Ing. Luciu Novysedlákovú a JUDr. Romana Lajoša – zamestnancov Kancelárie Ústavného súdu Slovenskej republiky ‒ dnes popoludní prezident Slovenskej republiky vymenuje za sudcov všeobecných súdov.

Obaja menovaní pracovali do dnešného dňa na odbore súdnych a analytických činností ako súdni poradcovia v zmysle § 10 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 38/1993 Z. z. o organizácii Ústavného súdu Slovenskej republiky, o konaní pred ním a o postavení jeho sudcov v znení neskorších predpisov. Podieľali sa na príprave a vypracúvaní podkladov na rozhodovanie Ústavného súdu Slovenskej republiky a vykonávali činnosti súvisiace s vypracúvaním odborných posudkov a stanovísk. Zároveň sa podieľali na príprave podkladov pre výber a publikovanie rozhodnutí v Zbierke nálezov a uznesení Ústavného súdu Slovenskej republiky.

Uvedení zamestnanci uspeli vo výberovom konaní na funkciu sudcu všeobecného súdu a úspešne prešli previerkou Národného bezpečnostného úradu Slovenskej republiky. Na verejnom zasadnutí Súdnej rady Slovenskej republiky 26. júna 2017 boli schválení za kandidátov na funkciu sudcu bez časového obmedzenia.

Podľa čl. 145 Ústavy Slovenskej republiky sa zložením sľubu sudca ujíma svojej funkcie.

 

Neoficiálny dokument pre potreby médií, ktorý nezaväzuje Ústavný súd Slovenskej republiky.

Viac informácií Vám môže poskytnúť hovorkyňa Ústavného súdu SR PhDr. Martina Ferencová, PhD.   telefón: 055/7207 295, mobil: +421 918 827 344, e-mail: martina.ferencova@ustavnysud.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore