Aktuality

Výbor Sekcie pre žurnalistiku a novinársku fotografiu vypisuje súbeh o Tvorivú objednávku

Výbor Sekcie pre žurnalistiku a novinársku fotografiu Literárneho fondu sa rozhodol Tvorivou objednávkou podnietiť vznik publicistických a fotografických diel, ktoré majú osloviť verejnosť a pomôcť osvetliť alebo vyriešiť akútne problémy regionálneho či celoslovenského rozsahu.

Výbor sekcie vypisuje pre rok 2017 nasledovné témy:

  1. tvorba a kultivácia verejných priestorov a s tým spojená občianska participácia,
  2. ochrana životného prostredia ako výzva pre budúce storočia. 

Záujemcovia sa o tvorivú objednávku uchádzajú anonymne projektom v rozsahu 1 800 – 3 600 znakov. Do osobitnej obálky označenej heslom “Tvorivá objednávka“ autor vloží vyplnenú prihlášku. Na projekte autor svoje meno neuvádza. Projekt a prihlášku pošle v 3 exemplároch na adresu: Literárny fond, Grösslingová 55, 815 40 Bratislava.

Uzávierka predkladania prihlášok je 15.9.2017.

Autori, ktorí sa uchádzajú o tvorivú objednávku, sú povinní odovzdať alebo zaslať spolu s vyplnenou prihláškou aj podpísané čestné vyhlásenie o tom, že zaradené dielo nebolo zatiaľ odovzdané na uverejnenie, resp. nebolo uverejnené.

Prihlásené projekty posúdia členovia výboru sekcie. Projekty max. 5 uchádzačov s najvyšším počtom bodov budú zaradené medzi tvorivé objednávky.

Autorov projektov zaradených medzi tvorivé objednávky bude výbor sekcie stimulovať odmenou vo výške 1.500,- €. V prípade viacerých spoluautorov sa výška podpory delí počtom autorov.

Tvorivá odmena bude autorovi vyplatená v troch splátkach:

  • prvá splátka ako záloha do dvoch týždňov po zaradení diela medzi tvorivé objednávky,
  • druhá splátka sa vyplatí približne v polovici termínu dodania diela, po predložení 60% z predpokladaného rozsahu hotového diela a jeho pozitívnom posúdení,
  • tretia splátka po dokončení diela a jeho publikovaní.

Termín odovzdania hotového diela je 31.12.2017.

Autori podporovaných diel môžu osobitne požiadať o úhradu cestovných nákladov na území SR preukázateľne spojených s prácou na diele. Výška príspevku je max.  100,- €.

Štatút Tvorivej objednávky a Prihláška 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore