Tlačové správy

V Košiciach druhý ročník Slovensko-nemeckého podnikateľského fóra 2017

Východoslovenská investičná agentúra (VIA) organizuje v dňoch 25. a 26. septembra 2017 pod záštitou predsedu vlády SR Roberta Fica s podporou MH SR, MZVaEZ SR a v spolupráci so SARIOM, VUC Košice, VUC Prešov, mestom Košice, Veľvyslanectvom SRN na Slovensku, Veľvyslanectvom SR v Nemecku a Úradom honorárneho konzula SRN na Slovensku „Slovensko-nemeckého podnikateľské fórum 2017“. Druhý ročník bude prebiehať formou profesionálne moderovaných panelových diskusií za účasti významných odborníkov ako zo Slovenska i Nemecka.

Podujatie, ktoré sa začína 25.9.2017 o 13:00 hodine v Hoteli Yasmin, slávnostne otvorí minister hospodárstva Peter Žiga, za prítomnosti veľvyslanca SRN na Slovensku Joachima Bleickerta, veľvyslanca SR v Nemecku Petra Lizáka, predsedu KSK Zdenka Trebuľu a primátora mesta Košice Richarda Rašiho.

Po mimoriadne úspešnom prvom ročníku „Slovensko-nemeckého podnikateľského fóra 2016“  a pozitívnych ohlasoch na domácej, ale aj zahraničnej pôde, sa organizátori rozhodli oboznámiť nemeckých partnerov so zmenami, ktoré sa vo východoslovenskej ekonomike udiali za posledný rok. Hlavným zámerom podujatia je interaktívne prezentovať svoje aktivity a vízie, vytvárať platformu pre bilaterálne rokovania, rozšíriť existujúcu spoluprácu a nadviazať nové obchodné vzťahy.

Slovensko-nemecké podnikateľské fórum 2017 bude tentoraz zamerané nielen na investičný potenciály regiónu východného Slovenska, úspechy nemeckých investícií, ale aj na aktuálne témy z oblasti informačných technológií, energetiky, elektrickej mobility, smart-cities a duálneho vzdelávania,“ povedal Juraj Banský, podpredseda predstavenstva VIA a honorárny konzul SRN na Slovensku.

Podobne ako prvý ročník, aj tento rok je podujatie určené hlavne pre podnikateľské subjekty, bankové a finančné inštitúcie, vedecké, výskumné a vzdelávacie inštitúcie a samosprávne orgány na všetkých úrovniach.

Súčasťou podujatia bude aj prezentácia druhého vydania „Východoslovenského investičného sprievodcu 2017“ (East Slovakia Investment Guide 2017 – ESIG).

Hlavnými partnermi podujatia sú VW Slovakia a.s., VSE, a.s., člen innogy a T-Systems Slovakia, s.r.o.

Kontakt pre zástupcov médií:

Prof. Ing. Juraj Banský, CSc., – Podpredseda predstavenstva agentúry –  +421 (0) 903 602 869.

Detailné informácie o podujatí nájdete na www.agenturavia.sk.

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore