Tlačové správy

Víťazom Falling walls lab Slovakia sa stal Stanislav Hrivňak z UPJŠ v Košiciach

Na pilotnom slovenskom kole súťaže mladých výskumníkov a inovátorov Falling Wall labs usporiadanej 29. septembra 2017 ako podujatie Noci výskumníkov 2017 sa UPJŠ v Košiciach podaril významný úspech. Z celkového počtu 56 prihlásených účastníkov z 10 krajín 18 mladých výskumníkov dostalo príležitosť prezentovať svoje prelomové nápady a výsledky a získať priamu vstupenku na prestížne celosvetové finále v novembri tohto roka v Berlíne. O význame tejto súťaže svedčí aj fakt, že záštitu nad podujatím prebral podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini.

Traja zástupcovia UPJŠ v náročnej trojminútovej prezentácii v ostrej konkurencii prezentovali svoje riešenia. Víťazom súťaže sa stal Stanislav Hrivňak – doktorand 3. ročníka odboru Biofyzika so svojím riešením propagátorov rengenovského žiarenia pre koherentnú mikrotomografiu malých organizmov.

“V súťaži som mal dve želiezka v ohni, obe s veľkou šancou vyhrať. Na prezentácii sme mohli vidieť aj mnoho skvelých nápadov najlepších študentov zo Slovenska. Stanov úspech v tak kvalitnej konkurencii ma preto mimoriadne potešil. Porota pozostávajúca zo špičkových vedeckých osobností Slovenska podľa mňa ocenila samotný Stanov prínos k zlepšeniu zobrazovania tzv. Braggovho zväčšováka, ale aj suverénnu úroveň prezentácie vo veľmi krátkom čase. Stanove výsledky výrazne posúvajú našu prácu v oblasti rentgenovského zobrazovania a som presvedčený, že sa nestratia ani v Berlínskom finále,” povedal šťastný školiteľ doc. Uličný.

Poznámka:

Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Vzťahy s verejnosťou https://www.upjs.sk/verejnost-media/vztahy-s-verejnostou/tlacove-spravy/rok-2017/ .

Mgr. Mária Hrehová, PhD., tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore