Tlačové správy

Od nedele platia v Košickom kraji nové cestovné poriadky v autobusovej doprave

V nedeľu 10. decembra 2017 začínajú platiť nové cestovné poriadky v pravidelnej prímestskej, zahraničnej a mestskej hromadnej doprave, ktoré na území Košického kraja prevádzkujú spoločnosti  eurobus, a.s. Košice a ARRIVA Michalovce a.s.

Spoločnosti eurobus a.s. Košice aj ARRIVA Michalovce a.s. oznámili, že dochádza k pravidelnej zmene cestovných poriadkov v prímestskej, zahraničnej a mestskej hromadnej doprave. Prosia všetkých cestujúcich, aby si vo vlastnom záujme vopred skontrolovali linky a spoje, ktorými plánujú cestovať. Aktuálne autobusové spojenia sú zverejnené aj na stránke www.cp.sk, na ktorej sú cestovné poriadky zároveň odsúhlasované Košickým samosprávnym krajom. Aktuálnu polohu autobusu prímestskej autobusovej dopravy môžu cestujúci získať na stránke www.mojbus.sk alebo prostredníctvom aplikácie Ubian.

Konkrétne zmeny v cestovných poriadkoch sú výsledkom parciálnych porád, ktoré organizuje odbor dopravy Úradu Košického samosprávneho kraja pravidelne vo všetkých častiach kraja. Stretávajú sa na nich zástupcovia odboru a dopravcov s primátormi a starostami miest a obcí, aby spoločne riešili pripomienky občanov k dopravným službám vo verejnom záujme.

„Realizovaných zmien je niekoľko stoviek a ich zámerom je nielen zohľadniť požiadavky cestujúcej verejnosti a obcí, ale najmä vytvárať komplexný systém verejnej dopravy. Rozsah služieb dlhodobo zásadne nemeníme, len upravujeme podľa Plánu dopravnej obslužnosti a pripomienok dopravcov, starostov a cestujúcich,“ vysvetlil Radovan Hužvík z odboru dopravy Úradu KSK.

Za zmienku stojí niekoľko výrazných zmien:

  • Nové autobusové spoje v nedeľu ráno z Rožňavy do Košíc a v nedeľu na obed späť
  • Zachované zastavovanie regionálnych rýchlikov v Krompachoch aj po otvorení mosta cez Ružín, ktoré sa podarilo Odboru dopravy Úradu KSK dohodnúť so Železničnou spoločnosťou Slovensko a.s. Zlepšenie autobusových prípojov k vlakom do Krompách.
  • Zlepšenie autobusových prípojov z Hnileckej doliny do Margecian, najmä ráno.
  • Obnova dopravného autobusového spojenia cez Ružínsky most (aj do Opátky).
  • Zavedenie víkendových spojov z Parchovian do Trebišova na pracovné zmeny, s možnosťou prestupu na vlakové prípoje v Trebišove a autobusové prípoje v Hriadkach –  v smere na Michalovce aj na Košice.

Všetky zmeny a aktuálne cestovné poriadky nájdete na stránkach dopravcov:

ARRIVA Michalovce a.s. http://arrivami.sk/page-5/primestske-linky/

 

Zuzana Bobriková, vedúca referátu pre vzťahy s verejnosťou a médiami

Organizačný odbor

Košický samosprávny kraj

Námestie Maratónu mieru 1

042 66 Košice

+ 421 55 7268 128

+ 421 918 766 001

zuzana.bobrikova@vucke.sk
www.vucke.sk

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore