Tlačové správy

Košický GLOBSEC City Talks sa zameral na otázky euroskepticizmu

Už po štvrtýkrát bol súčasťou GLOBSEC Fóra aj úspešný formát City Talks. Ten každoročne otvára dvere širokej verejnosti a prináša diskusie o najpálčivejších témach s expertmi, akademikmi a inšpiratívnymi osobnosťami. Tohtoročná interaktívna diskusia priniesla v stredu 16. mája 2018 viacero odpovedí na aktuálnu otázku: Prečo máme európske blues? Aj tento rok sa košický GLOBSEC City Talks uskutočnil v spolupráci s Univerzitou Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Katedrou politológie Filozofickej fakulty UPJŠ v Košiciach a Občianskym združením Res Publica.

Na jednom pódiu v priestoroch Tabačky kulturfabrik diskutovali o otázkach spojenými s vlnou euroskepticizmu významní odborníci. O nedôvere voči Európskej únii, európskych krízach či euroskeptických populistoch rozprávali vedúci Zastúpenia Európskej komisie v SR Ladislav Miko, vysokoškolský učiteľ a vedecký pracovník z Katedry politológie FF UPJŠ v Košiciach Gabriel Eštok a vysokoškolských učiteľ a vedecký pracovník z Katedry politológie Univerzity Komenského v Bratislave Vladimír Bilčík. Košickému GLOBSEC City Talks sa tak vďaka aktuálnosti témy podarilo vytvoriť priestor pre otvorený dialóg medzi aktívnou verejnosťou a známymi osobnosťami a odborníkmi.

„Súčasťou diskusie v demokratickej spoločnosti sú aj kritické a skeptické postoje. V čase kríz však skeptické hlasy môžu naberať na intenzite a, bohužiaľ, nie vždy sú založené na správnych a korektných informáciách. Diskutovali sme o tom, nakoľko sa tento trend týka aj súčasnej EÚ a aké sú zdroje euroskepticizmu. Pre budúcnosť občanov EÚ a pre členské štáty je totiž potrebné pochopiť, či je euroskepticizmus vážnym problémom alebo iba akousi módnou vlnou,“ uviedol Gabriel Eštok z Katedry politológie FF UPJŠ v Košiciach.

Formát GLOBSEC City Talks 2018 je sprievodným podujatím GLOBSEC Bratislava Fóra 2018. Od svojho vzniku v roku 2005 každoročne prispieva k formovaniu regionálnej, európskej a širšej transatlantickej politiky a v súčasnosti patrí medzi najvplyvnejšie strategické fóra a to aj za hranicami strednej Európy.

V prípade záujmu o podrobnejšie informácie kontaktujte:

Martina Babíková

e-mail: martina.babikova@globsec.org

tel.: +421 911 616 651

Poznámka: Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Vzťahy s verejnosťou https://www.upjs.sk/verejnost-media/ .

Mgr. Linda Babušík Adamčíková, tlačová referentka a hovorkyňa UPJŠ v Košiciach

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore