Tlačové správy

CITY REPORT – fotografický workshop obyvateľov a hostí Pentapolitany

Vytvoriť originálnu obrazovú správu o súčasnosti piatich miest Penpolitany je cieľom fotografických workshopov CITY REPORT.

Fotografické workshopy určené verejnosti sú ďalšou aktivitou projektu Pentapolitana v rámci Európskeho hlavného mesta kultúry Košice 2013.

Amatérski aj profesionálni fotografi bez obmedzenia veku môžu svoje fotografické skúsenosti konfrontovať počas letných víkendov vo všetkých piatich mestách Pentapolitany.

Workshopy sú zamerané na reportážnu fotografiu. Ich cieľom je podporiť tvorivosť miestnych fotografov a ukázať im súčasný pohľad na profesionálnu reportážnu a dokumentárnu tvorbu. Z workshopov tak vznikne originálna obrazová správa, ktorá bude následne ako putovná výstava prezentovaná opäť vo všetkých piatich mestách.

Workshopy vedú profesionálni fotografi Pavel Maria Smejkal a Anton Baša. Podujatie nadväzuje na podobnú akciu vlaňajšieho projektu Oscarové mesto, ktorý bol realizovaný v Sabinove. Reportážny fotografický workshop sa tam stretol s veľkým ohlasom.

Záujemcovia o účasť na niektorom z workshopov sa môžu prihlásiť prostredníctvom stránky www.penpolitana.sk alebo na mailovej adrese foto@pentapolitana.sk. Podmienkou účasti je vlastný fotoaparát. Počet účastníkov je obmedzený, organizátori si preto vyhradzujú právo výberu. Workshopy sú bezplatné.

Termíny a miesta konania:

Prešov: 20. – 22. júl, Caraffova väznica

Bardejov: 27. – 29. júl, Poľsko – slovenský dom

Levoča: 3. – 5. august, Mestské divadlo

Košice: 17. – 19. august, Výmenník Brigádnická

Sabinov: 24. – 26. august, Kultúrne centrum Na korze

 

Eva Arvayová

koordinátorka pre projekt Pentapolitana

tel.: 0905 345 579, eva.arvayova@kosice2013.sk

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore