Tlačové správy

Košice Gurmán Fest opäť ulahodí maškrtným jazýčkom

Mestský park v Košiciach sa už po deviaty krát premení na obrovskú reštauráciu s tou najpestrejšou ponukou jedál, akú na východnom Slovensku nájdete. Od 8. do 10. júna 2018 bude Košice Gurmán Fest hostiť vyše 60 vystavovateľov, ktorí potešia nielen priaznivcov vynikajúcich jedál a nápojov, ale aj príjemnej letnej zábavy.

Nebude chýbať bohatý program na Hlavnom pódiu, v ktorom košické reštaurácie predstavia letné dezerty, prepelice z Malej Idy, jedlá k pivu, moderné slovenské recepty, recepty z kačacieho mäsa, i rybu trochu inak. Šéfkuchár Tibor SamaranskýKenwood Kitchen predvedie cestoviny tak, ako ich nepoznáme, ukáže, ako sa dá zo špargle vyčarovať obed o troch chodoch, a v sobotu si dokonca s deťmi pripraví hovädzí burger a ďalšie dobroty. Na Hlavné pódium zavíta v spomínanú sobotu aj obľúbený moderátor šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, Milan Zimnýkoval „Junior“. Spoločne so šéfkuchárom Marekom Ortom predvedú, čo dokážu Šuhajíci pri panvici. Na svoje si prídu aj priaznivci letných drinkov, ktoré predstaví partner podujatia Becherovka, no o program nebudú ukrátení ani milovníci vína v réžii vinárstva Chateau GRAND BARI, vinotéky Villa Cassa a rodinného obchodu KubBo Select. KubBo Select zároveň vysvetlí, ako chránia cvičené dravce vinič pred škodcami.

Hudobný Hevhetia Stage v Altánku sa postará o skvelú muziku – vráti sa obľúbený Klasik Band, Edo Klena & Klenoty, Števo Šanta & OstrovOld School Djs.

Potešia sa aj majitelia psíkov, pre ktorých sú v Dog Friendly zóne pripravené ukážky terénnych záprahov, dogfrizbee, prekonávanie parkúrových prekážok, ukážky pachových prác či dogdancing. Detičky sa môžu tešiť na Uja Ľuba, detské varenie, nafukovací hrad, maskotov, maľovanie na tvár či rôzne súťaže. Novinkou bude fotobúdka od FOTO FUN s priamym prepojím na Instagram, takže si všetci priaznivci sociálnych sietí môžu zachytiť skvelé momenty z Gurmán Festu priamo v Mestskom parku. V Akčnej zóne predstaví KERE elektrobicykle, ROZLOMITY umožnia deťom i dospelým vyskúšať si lezeckú stenu a Laser Game Aréna prinesie pretekárske kreslo s volantom a pedálmi i virtuálnu realitu.

Na svoje si prídu aj nadšenci vtipných tričiek s gurmánskou tématikou, ktoré organizátori pripravili v limitovanom počte. Budú sa predávať v mobilnom informačnom centre Visit Košice, ktoré bude umiestnené vedľa Hlavného pódia a v ktorom budú dostupné podrobnejšie informácie o podujatí a programe.

Organizátori podujatia si pre návštevníkov pripravili tombolu, do ktorej sa budú môcť účastníci prihlásiť vyplnením ústrižku na vstupenke. Na konci každého dňa budú vyžrebovaní výhercovia, ktorí získajú darčekové poukážky od vystavujúcich reštaurácií, darčekové balíčky od vystavovateľov či auto od MORIS SLOVAKIA na celý víkend. Okrem toho budú návštevníci prostredníctvom tabletového hlasovania v stánku Visit Košice vyberať Najlepšiu reštauráciuTOP vystavovateľa tohtoročného Gurmán Festu. Po uvedení osobných údajov budú zaradení do žrebovania o ďalšie atraktívne ceny ako vstupy do Aquacity Poprad, letenky do Mníchova, Dusseldorfu alebo od Turkish Airlines.

 Vstupné bude možné si zakúpiť pri bránach do Mestského parku pri Jakabovom paláci a pri Kunsthalle, pričom návštevníci budú mať na výber jednodňové vstupenky alebo 3-dňové permanentky. Obe budú ponúkané v celej sume alebo v zníženej, v závislosti od veku účastníkov:

  • Dospelý jednodňový: 2,50 €
  • Zľavnený jednodňový: 1,50 €
  • Dospelý permanentka: 5,00 €
  • Zľavnený permanentka: 3,00 €
  • Zľavnená vstupenka a permanentka platí pre osoby od 6 – 18 rokov, študentov s ISIC kartou, ZŤP, ZŤP-S, dôchodcov (62 rokov a vyššie)

Kým vstupné sa bude platiť v eurách, samotná platba vystavovateľom bude fungovať na princípe žetónov v hodnotách 1,00 € a 0,50 €. Ich spätná zámena na eurá však nebude z organizačných príčin možná.

Kompletný program i zoznam vystavovateľov Košice Gurmán Festu je k dispozícii na webovej stránke www.visitkosice.org alebo na udalosti na Facebooku Košice Gurmán Fest 2018.

Pridajte sa k nám a vychutnajte si Gurmán Fest s nami!

Pre viac informácií kontaktujte:

Marika Duffeková

PR manažérka

+421 948 152 602

marika.duffekova@visitkosice.org

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore