Tlačové správy

Majstrovstvá SLOVENSKA V PARKÚROVOM SKÁKANI DETÍ A JUNIOROV a nedeľný Košický pohár seniorov

Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach v spolupráci s Jazdeckým klubom TJ Slávie UVLF v Košiciach vás srdečne pozýva na Majstrovstvá SLOVENSKA V PARKÚROVOM SKÁKANI DETÍ A JUNIOROV a nedeľný Košický pohár seniorov, ktoré sa uskutočnia v dňoch 24. až 26. augusta 2018 v Jazdeckom areáli UVLF v Košiciach, Trieda KVP 9, Košice.

Parkúrové skákanie je jazdecký šport, v ktorom sa jazdec na koni snaží buď v čo najkratšom čase a s čo najmenším počtom chýb prejsť trasu s prekážkami, alebo sa trafiť do časového limitu či hodnotenia za štýl. Na olympijských hrách sa prvýkrát objavuje v roku 1900 v Paríži. Do roku 1945 bol parkúr takmer výhradne vojenským športom a na niektorých pretekoch sa mohli zúčastniť iba armádni jazdci. Od roku 1974 pretekajú muži spoločne so ženami.

Na Majstrovstvách SLOVENSKA V PARKÚROVOM SKÁKANI DETÍ A JUNIOROV sa tento rok zúčastní 124 jazdných párov, pričom súťažiaci budú rozdelení do kategórií PONY (do 18 rokov), DETI (do 14 rokov) a JUNIORI (do 18 rokov). Parkúr bude obsahovať prekážky rôznej výšky a hrúbky podľa danej kategórie. V kategórii PONY budú prekážky stavané do 90cm, v kategórii DETI do 115cm a v najstaršej kategórii JUNIORI budú mať prekážky výšku až 135cm.

Počas celých majstrovstiev budú pripravené rôzne atrakcie v rámci celodenného sprievodného programu pre deti.

V rámci podujatia bude prebiehať tiež aj slávnostné otvorenie revitalizovaných tribún jazdeckého areálu, ktoré boli zrekonštruované vďaka dobrovoľníckej činnosti aj zamestnancov Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. Otvorenie sa uskutoční v nedeľu 26. 8. 2018 v čase medzi 1130 a 1230 hod. v závislosti od priebehu súťaže.

Mgr. Mária Rusnáková, hovorkyňa Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

+ 421 917 869 914         maria.rusnakova@uvlf.sk                   www.uvlf.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore