Tlačové správy

Košice Night Run 2018 – 7. ročník atraktívneho nočného behu prináša novú trasu, aj väčší počet hudobných pódií

Metropolu východu už zajtra ovládne Košický Nočný Beh. Siedmy ročník a stovky prihlásených bežcov potvrdzujú, že tento beh má svojich fanúšikov, a to tých v bežeckej obuvi, ale i stálice povzbudzujúce svojich favoritov s transparentom popri trati.

Na štart Košice Night Run sa bežci postavia už tento piatok 7. septembra 2018 – štart je o 20:00 hod. a hlavná trasa povedie tradične historickým centrom Košíc, no aj tento ročník prináša novinky v podobe inej trate. Tá síce meria tradične 10 km, no štart sa presúva k Immaculate, kde bude aj hlavné pódium. Jeden okruh 5 km odbehnú žiaci košických základných škôl.

Zmenená trať

Trasa 7. ročníka začína pri Immaculate, pokračuje po Hlavnej ulici, pri Dóme sv. Alžbety bežci odbočia práve na Alžbetinu, odtiaľ na Moyzesovu a prebehnú aj cez Dominikánke námestie, odtiaľ sa vydajú po Mäsiarskej až k soche Sándora Máraia. Pelotón pokračuje po Zbrojničnej na Hlavnú,  kde sa otočia naspäť k budove bývalého obchodného domu Tesco na Kováčsku. Aj tu ich bude sprevádzať množstvo hudobných pódií a svetiel.

Odtiaľ športovcov hudba, svetlá a organizátori navedú na Mlynskú, Hrnčiarsku, Vodnú, do Mestského parku a opäť na Mlynskú z ktorej odbočia na Zvonársku. Vyznačená trasa ich nasmeruje na Hlavnú a následne po druhom kole až do cieľa k Immaculate. Detailnú mapu nájdete na webe www.kosicenightrun.sk

Program aj pre nebežcov

Celkovo 17 hudobných pódií, dídžeji pri trati, rozcvička pred behom či súťaže sú len malou ochutnávkou piatkovej ponuky, ktorej súčasťou by ste mali byť aj vy. Program sa oficiálne pri Immaculate začína o 18:00 hod., štart bežcov je o 20:00 hod.. Každý zaregistrovaný bežec, ktorý zabehne do cieľa, získa medailu 7. ročníka v novom šate. Pri registrácii získavajú bežci aj bežecké tričká v originálnom dizajne.

Bežci a deti môžu vyhrať aj letenky

Súčasťou Košického Nočného Behu je aj možnosť vyhrať letenky, ktoré venoval partner podujatia Letisko Košice. Náhodný bežec či bežkyňa tak môže získať dve spiatočné letenky do Düsseldorfu so spoločnosťou Eurowings. Obrovským prekvapením je však aj výhra rodinnej letenky do rovnakej destinácie  pre najmenších bežcov, keďže si jeden okruh (5K) zabehnú aj žiaci košických základných škôl. Kto vyhrá letenky sa dozvieme pri vyhlasovaní výsledkov a po žrebovaní na hlavnom pódiu pri Immaculate.

 Dopravné obmedzenia v čase behu

Podujatie si vyžiada dopravné obmedzenia v centre Košíc. Viaceré komunikácie budú uzavreté a pre osobnú dopravu neprejazdné od 19:30 hod. Uzávierka potrvá maximálne do 22:00 hod., kým do cieľa nedobehne posledný bežec. Uzávera sa bude týkať ulíc: Moyzesova (od Timonovej po Poštovú), Alžbetina, Dominikánske námestie, Mäsiarska, Kasárenské námestie, Kováčska, Štefánikova, časť Mlynskej, Zvonárska.

Vodičov prosíme o trpezlivosť a spoluprácu, v centre mesta je potrebné rátať so zvýšeným počtom ľudí. Na plynulosť cestnej premávky bude dohliadať mestská, dopravná polícia a poriadková polícia.

Hlavným organizátorom podujatia Košice Night Run je Rádio Košice, ktoré na východ prinieslo jedinečný nočný beh, siedmy ročník  a stovky prihlásených bežcov potvrdzuje jeho stále miesto na mape milovníkov behu. Staňte sa jeho súčasťou, zaregistrovať sa môžete aj na mieste prezentácie – v nákupnom centre OC Cassovia vedľa predajne EXIsport.

Počet bežcov je limitovaný, informácie nájdete na www.kosicenightrun.sk

KONTAKT:

Mgr. Ivana Gáll Bajerová

RÁDIO KOŠICE

Floriánska 17, 040 01 Košice

Telefón: +421 55 729 59 60

E-mail: info@kosicenightrun.sk
Web: www.kosicenightrun.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore