Tlačové správy

Francúzske knihy – dar pre Knižnicu pre mládež mesta Košice majú pomôcť zvládnuť cudzí jazyk

Knižnicu pre mládež mesta Košice (KMMK) navštívil Roland Forrer, francúzsky novinár, ktorý zastupuje  neziskové združenie Carrefour des Cultures Romanes (Križovatka latinskej kultúry) so sídlom v Jodoigne v Belgicku.

 „Od roku 2014 je to už jeho siedma návšteva  v knižnici. Nás teší, že sa tak rád vracia na Slovensko, za knižnici sa však teším ešte viac. Nielenže nás zakaždým poctí svojou návštevou, ale vždy so sebou privezie aj množstvo naozaj nádherných kníh vo francúzskom jazyku.“ Informuje o knižnom dare Iveta Hurná, riaditeľka knižnice.

Práve vďaka tomu sa cudzojazyčný kútik knižnice pravidelne rozrastá o kvalitné knižné novinky určené pre deti a mládež. „Aktuálne do LitParku pribudne až 92 kníh, ktoré majú podporiť a uľahčiť nielen výučbu a šírenie francúzskeho jazyka v jazykových školách, gymnáziách či univerzitách, ale aj doma v rodinách.“ Medzi knihami čitatelia nájdu rôzne žánre, obľúbenú fantasy a dobrodružnú literatúru, romány i komiksy a nechýba ani náučná literatúra. „Knihy sú krásne ilustrované a sú vhodné aj pre malé detičky, keďže majú nenáročný text, vhodný práve pre nich. A niektoré knihy sú  doplnené o CD nosiče uľahčujúce učenie. Veľká časť týchto knižných darov je o to cennejšia, že v nich nechýba vzácny podpis autorov aj s milým venovaním pre našu knižnicu.“

Viera Ristvejová, KMMK

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore