Aktuality

Prešov paparazzi V.

Prešov Paparazzi 2018

Prešov. V priestoroch Prešovskej univerzity sa uskutočnila vernisáž piateho ročníka výstavy novinárskych fotografií Prešov paparazzi 2018. Pripravila ju regionálna organizácia Slovenského syndikátu novinárov v Prešove v spolupráci s Univerzitnou knižnicou Prešovskej univerzity. Toto tradičné podujatie sa uskutočňuje každé dva roky. 

 

„Piaty ročník znovu ukazuje, že je to obľúbené podujatie, “ podčiarkol predseda regionálnej organizácie SSN v Prešove Milan Grejták. „Svoju tvorbu na ňom predstavujú profesionálni fotoreportéri a tiež novinári a novinárky, pre ktorých je fotografovanie záľubou, ale často využívanou v ich práci.  Piaty ročník má názov Moja srdcovka a prináša pestrý výber pohľadov na svet cez objektív, lebo niekto rád fotí prírodu, iný miluje momenty z dovolenky, ďalší šport či ľudí… Vernisáž je druhý raz na akademickej pôde aj preto, aby sa naša novinárska organizácia zviditeľnila medzi študentmi, ktorí sú nastupujúcou novinárskou generáciou.“ Milan Grejták poďakoval za ústretovosť riaditeľovi Univerzitnej knižnice PU Petrovi Haľkovi a všetkým žurnalistom (je ich šestnásť), ktorí ponúkli svoje fotografie na túto výstavu.

Neformálne bienále fotografií prešovských novinárov vzniklo na podnet Aliho Korbačku (žiaľ, už nebohý), ktorý bol dobrým duchom prešovského kultúrneho života.

V roku 2010 s týmto nápadom oslovil vtedajšieho predsedu RO SSN v Prešove Jozefa Jurčišina. Výstava sa uskutočnila v Koral klube a dosiahla nečakaný ohlas a tak sa z nej stala tradícia.

Aktéri vernisáže piateho ročníka fotovýstavy Prešov paparazzi 2018 venovali Alimu Korbačkovi tichú spomienku. Na budúci rok sa uskutoční aj retro výstava, na ktorej budú fotografie z piatich ročníkov, ale aj snímky zachytávajúce atmosféru ich vernisáží.

Štvrtý ročník Prešov paparazzi mohli priaznivci fotografie zhliadnuť aj v Bardejove. V budúcom roku bude zrejme táto výstava inštalovaná i vo Veľkom Šariši.

(jac)

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore