Tlačové správy

15. výročie vstupu Slovenska do Európskej únie si pripomenie aj Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

1.mája 2019 si Slovenská republika pripomenie 15. výročie vstupu Slovenska do Európskej únie. Pri tejto príležitosti zorganizuje Katedra politológie Filozofickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach podujatie pod názvom „15 rokov v EÚ“. V rámci diskusie prijali pozvanie premiér SR v rokoch 1998-2006, prezident Inštitútu pre politiku a reformy a Centra pre európske štúdiá Wilfrieda Martensa v Bruseli Mikuláš Dzurinda a hlavný vyjednávač vstupu SR do EÚ, prvý slovenský eurokomisár a v súčasnosti osobitný vyslanec Európskej únie pre podporu slobody náboženstva alebo viery vo svete Ján Figeľ. Podujatie sa uskutoční vo štvrtok 25. apríla 2019 o 10:00 hod. v Historickej aule Rektorátu UPJŠ v Košiciach na Šrobárovej 2.

„Vstup do EÚ patrí medzi najvýznamnejšie momenty modernej histórie Slovenska. Okrúhle výročie vstupu si pripomenie aj Katedra politológie FF UPJŠ podujatím, na ktorom budú mať študenti možnosť diskutovať s osobnosťami, ktoré zohrali v integračnom procese kľúčovú úlohu,“ uviedol jeden z organizátorov Mgr. Tomáš Dvorský z Katedry politológie FF UPJŠ v Košiciach.

Okrem pripomenutia tohto významného míľnika v histórii Slovenskej republiky je cieľom podujatia aj zvýšenie povedomia o Európskej únii a jej inštitúciách pred blížiacimi sa eurovoľbami. Pred piatimi rokmi sa totiž Slovensko zaradilo na chvost rebríčka štátov Európskej únie v rámci účasti vo voľbách do Európskeho parlamentu. V roku 2014 sa eurovolieb v SR zúčastnilo len 13,05% oprávnených voličov.

„Veríme, že toto podujatie zvýši záujem mladých ľudí nie len o májové voľby do Európskeho parlamentu, ale aj o európsku politiku vo všeobecnosti,“ dodal Mgr. Tomáš Dvorský z Katedry politológie FF UPJŠ v Košiciach.

V prípade záujmu o podrobnejšie informácie kontaktujte:

Mgr. Linda Babušík Adamčíková

e-mail: linda.babusik.adamcikova@upjs.sk

tel.: +421 905 385 911

 

Poznámka: Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Vzťahy s verejnosťou https://www.upjs.sk/verejnost-media/ .

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore