Tlačové správy

Umenie z Ďalekého východu zavíta do Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach

Botanická záhrada Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach v spolupráci s Bonsai centrom Košice a Bonsai klubom Košice organizujú šesťdňovú výstavu bonsajov pod názvom Cassovia Bonsai 2019. Podujatie bude sprístupnené pre návštevníkov od piatka 26. apríla 2019 do stredy 1. mája 2019, v čase medzi 9.00 a 17.00 hodinou na Mánesovej č. 23 v Košiciach. 

„Som rád, že v spolupráci s Bonsai centrom Košice a Bonsai klubom Košice vznikla pekná tradícia výstavy bonsajov, na ktorej môžu návštevníci obdivovať netradičnú krásu živých miniatúr stromov,“ uviedol riaditeľ Botanickej záhrady UPJŠ  Košiciach prof. RNDr. Pavol Mártonfi, PhD.

V rámci výstavy uvidia návštevníci viac ako 70 drevín pochádzajúcich nielen z našich lesov, ale pôvodom z celého sveta. „V poradí už deviata výstava bonsajov pripravená v Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach bude unikátna práve vystavenými rastlinami. Okrem iných drevín budú prezentované aj originálne zbierkové stromy vypestované a tvarované priamo v Japonsku“, informuje prezident Slovenskej bonsajovej asociácie a zároveň majiteľ Bonsai centra Košice, Juraj Szabó.

Výstava, tak ako každý rok, bude doprevádzaná poradenskou činnosťou a predajom izbových aj vonkajších bonsajov a príslušenstvom, ktoré je potrebné k pestovaniu a ošetrovaniu bonsajov.

„Okrem výstavy bonsajov pozývam všetkých záujemcov aj na ďalšiu májovú aktivitu botanickej záhrady. Uskutoční sa 10. mája 2019, od 9.00 hod. do 17.00 hod. a bude ňou jarná časť dňa otvorených dverí, počas ktorej si návštevníci budú môcť prezrieť všetky aktuálne sprístupnené expozície bez úhrady vstupného a zároveň si zakúpiť rastliny z nadprodukcie botanickej záhrady. Súčasťou dňa otvorených dverí bude aj účasť členov Klubu kaktusárov a Citrus klubu a fytopatologická poradňa,“ dodal riaditeľ Botanickej záhrady UPJŠ  Košiciach prof. RNDr. Pavol Mártonfi, PhD.

V prípade záujmu o podrobnejšie informácie kontaktujte:

RNDr. Andrea Fridmanová, PhD.

e-mail: andrea.fridmanova@upjs.sk

tel.: +421 917 137 463

Poznámka: Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Vzťahy s verejnosťou https://www.upjs.sk/verejnost-media/ .

Mgr. Linda Babušík Adamčíková, tlačová referentka a hovorkyňa UPJŠ v Košiciach

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore