Košice

Župan Trnka odprevádzal i menoval nových riaditeľov stredných škôl

Viacero stredných škôl v Košickom samosprávnom kraji (KSK) má nové vedenie. Na Úrade KSK sa v stredu, 3. júla konalo už tradičné menovanie riaditeľov stredných škôl. Poverovacie dekréty si prevzali dvanásti, pričom na piatich školách sa mení vedenie.

Na čelo Gymnázia P. J. Šafárika v Rožňave sa postavila doterajšia zástupkyňa riaditeľa Katarína Adamková, taktiež bývalý zástupca Ľudovít Mišľan povedie Gymnázium Veľké Kapušany a niekdajšia zástupkyňa riaditeľa Silvia Sakáčová je novou riaditeľkou na Strednej odbornej škole (SOŠ) Pribeník. Doterajší učitelia budú šéfovať na Obchodnej akadémii Michalovce – Dana Kerekešová a na Obchodnej akadémii Polárna Košice – Michal Potoma.

Na siedmich školách pokračuje súčasné vedenie – Dušan Andraško na Gymnáziu Gelnica, Diana Košťálová na SOŠ technickej Rožňava, Milan Kudrik na Hotelovej akadémii Spišská Nová Ves, Ingrid Sedláková na SOŠ Gemerská v Košiciach, Miroslav Sivý na SOŠ obchodu a služieb Michalovce, Ľubomír Sobek na Gymnáziu Alejová Košice a Elena Tibenská na SOŠ Ostrovského Košice.

Tento týždeň sa predseda KSK Rastislav Trnka zároveň rozlúčil s ôsmimi riaditeľmi, pričom piati z nich odchádzajú do dôchodku. V utorok im odovzdal ďakovné listy. Rekordmankou medzi odchádzajúcimi je Anna Brhlíková, ktorá bola riaditeľkou 29 rokov. Viedla Obchodnú akadémiu Michalovce a predtým aj SOU poľnohospodárske.

Pred dôchodkom sa tiež rozlúčili dlhoroční riaditelia zo Strednej odbornej školy Pribeník Štefan Dubík, z Konzervatória Timonova Bartolomej Buráš, z Gymnázia Rožňava Jozef Matis a tiež riaditeľka Gymnázia Ľudovíta Štúra v Michalovciach. Nových nástupníkov na riaditeľskej stoličke budú mať už bývalí riaditelia Judita Lecková z Gymnázia Veľké Kapušany, Peter Parimucha zo Strednej priemyselnej školy dopravnej Košice a Mária Ténaiová z Gymnázia Kráľovská Chlmec.

 

JUDr. Anna Činčárová

Hovorca predsedu KSK

Košický samosprávny kraj

Email: anna.cincarova@vucke.sk

Tel: +421 918 766 004

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore