Tlačové správy

Spisovateľ Ján Púček a ilustrátor Filip Horník hosťami vo Verejnej knižnici Jána Bocatia v Košiciach

Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach pozýva na ďalšie stretnutie so zaujímavými hosťami, ktoré pripravuje v rámci obľúbeného cyklu besied 1+1. Beseda s prozaikom Jánom Púčekom a ilustrátorom Filipom Horníkom bude vo štvrtok 19. septembra 2019 o 17:00 hod. v centrálnej požičovni knižnice na Hviezdoslavovej ul. 5. S hosťami sa budeme rozprávať o literatúre, čítaní, ilustrácií, dizajne, o živote na dedine a tiež o ich spoločnej záľube – výrobe vína.  Hudobným hosťom večera bude skupina Soren.

Podujatia organizované pod názvom 1+1 sú žiadanou súčasťou aktivít knižnice. Ich koncepcia, kde si pozvaný autor k sebe prizýva ďalšieho hosťa na základe tvorivej alebo ľudskej spriaznenosti, sa stretáva s pozitívnym ohlasom publika aj účinkujúcich. Výsledkom je príjemná atmosféra vďaka interakcii hlavných aktérov.

Ján Púček (1987) vyštudoval dramaturgiu a scenáristiku na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU v Bratislave. Knižne debutoval zbierkou poviedok Kameň v kameni (2012), v ktorej dominuje téma rodinnej histórie. Na minulosť a historické dedičstvo sa zameriava aj kniha  krátkych próz Okná do polí (2013) a román Uchom ihly (2015). Jeho ostatnou vydanou knihou je Med pamäti (2018). Okrem prozaickej tvorby sa venuje aj scenáristike, rozhlasovej a novinárskej publicistike. Pracuje ako redaktor a editor vydavateľstva Absynt. Žije v Trstíne.

Filip Horník (1989) vyštudoval VŠVU v Bratislave, ateliér Art Dizajn pod vedením Františka Buriana a ŠÚV v Kremnici, odbor tvorba hračiek a dekoratívnych predmetov pod vedením p. Baláža. Ilustroval obálky kníh Jána Púčeka Okná do polí (2013) a Uchom ihly (2015). Je autorom ilustrácií ku knihám pre deti Netopierik, Zombíci a čudo z Marsu (2016), Kremnický Permoníci (2016), Spišský permoníci (2017) od Zuzany Boďovej; Stratený kráľ (2018) od  Romana Brata a Zberný dvor (2019) od Braňa Jobusa. Venuje grafickému dizajnu, grafike a ilustrácií. Žije v Smoleniciach.

Nasledujúce novembrové stretnutie 1+1 bude s digitálnou nomádkou, autorkou knihy Svet je moja kancelária Silviou Púchovskou a autorom úspešných detektívnych románov Jurajom Thalom. V decembri knižnicu navštívi oceňovaná komiksová autorka Iveta Merglová.

Projekt 1+1  z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Kontaktná osoba:

Mgr. Alena Zavocká, manažérka kultúrnych podujatí VKJB

zavocka@vkjb.sk,  62 232 31, 62 232 91

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore