Tlačové správy

Piaty ročník MobilFestu je v plnom prúde

Piaty ročník súťažného festivalu filmov nakrútených na mobilné telefóny MobilFest 2019, ktorý organizuje Súkromná škola umeleckého priemyslu filmová v Košiciach, spozná svojich víťazov na slávnostnom vyhodnotení už 8. novembra. Ešte stále tak majú všetci kreatívci možnosť zapojiť sa do súťaže pridaním svojho nápaditého videa na stránku www.mobilfest.eu.

Tento ročník prináša niekoľko noviniek. Tak predovšetkým je to špeciálna kategória „Môj kraj“, podporená cenou Košického samosprávneho kraja, v ktorej zabodujú videá s kreatívnym spracovaním pohľadov na mestá, obce, architektúru, či život ľudí v našom kraji. Pribudla aj súťažná kategória „Z Košíc do sveta“ podporená letiskom Košice. Spoločnosť Datacomp ocení nápady spojené zo svetom informačných technológií a mediálny dom KOŠICE:DNES zasa najzaujímavejšie mediálne dielo.

Naďalej sa súťaží  aj v troch kategóriách

  1. DOSPELÍ (nad 18 rokov),
  2. film (hraný, dokumentárny, animovaný, videoklip)
  3. art video
  4. kreatívne filmové techniky
  5. ŠTUDENTI A ŽIACI (14 – 18 rokov),
  6. film (hraný, dokumentárny, animovaný, videoklip)
  7. art video
  8. kreatívne filmové techniky

III. DETI (do 14 rokov),

  1. voľná tvorba

„Keď porovnávam prvý ročník Mobilfestu a tento piaty, musím konštatovať, že technika ide dopredu naozaj míľovými krokmi. Dnes majú natáčaniachtiví kreatívci možnosti, vďaka ktorým môžu mobilom natočiť profesionálne video. K dispozícii sú už najrôznejšie appky, objektívy, či stabilizátory obrazu pre nakrúcanie filmov smartfónmi. Jedno sa však nezmenilo, v naozaj dobrých videách je nápad, posolstvo tvorcu, myšlienka, ktorá oslovuje diváka. V súťaži sme mali viac ako 200 videí  a tie víťazné skutočne stoja za pozretie“, zhodnotila päťročnicu Mobilfestu jeho autorka, riaditeľka Súkromnej školy umeleckého priemyslu filmovej v Košiciach Jarmila Uhríková.

Videá natočené mobilom je možné posielať do súťaže MobilFest 2019 ešte do 5. novembra, prostredníctvom formulára na webovej stránke http://www.mobilfest.eu/prihlasit-video/. Zaslané videá musia mať minimálnu dĺžku 30 sekúnd a nemôžu trvať viac ako 5 minút.

Tie najlepšie videá vyberie odborná porota na čele s prezidentom festivalu Mariánom Čekovským a ceny budú odovzdané na slávnostnom vyhodnotení 8. novembra v OC Optima v rámci IT SHOW Datacomp.

Súkromná škola umeleckého priemyslu filmová

Filmová škola v Košiciach ponúka všetkým záujemcom o audiovíziu a grafiku štúdium v štvorročných študijných odboroch: Obrazová a zvuková tvorba – kamera, zvuk, strih a Obrazová a zvuková tvorba – virtuálna grafika. Študovať je možné aj na ďalšom jedinečnom štvorročnom študijnom odbore Masmediálna tvorba. Pripravuje študentov v oblasti slovesnej zložky audiovizuálnych diel. Absolventi môžu pôsobiť ako dramaturgovia, scenáristi a audiovizuálni pracovníci so zameraním na slovesnú zložku. Uplatnia sa pri tvorbe a výrobe audiovizuálnych diel v televízii, rozhlase, internetových médií, ale aj pri tvorbe námetov a scenárov, napríklad počítačových hier. Pre maturantov, ktorí sa chcú lepšie pripraviť na vysokoškolské štúdium umeleckého zamerania, alebo pre tých, ktorí chcú získať zručnosti v oblasti fotografie a video tvorby zasa ponúkame Vyššie odborné štúdium s titulom Dis. – 3 roky v odboroch: Filmová a mediálna tvorba, Fotografia, Animovaná tvorba a Grafika vizuálnych komunikácií.

www.filmovaskola.sk, https://www.facebook.com/filmovaskolakosice/

Kontakt pre médiá:

Jarmila Uhríková, riaditeľka SŠUPF, +421 905 819 348, jarmila.uhrikova@gmail.com, https://www.facebook.com/pg/MobilFestSlovensko/posts/

 

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore