Tlačové správy

Juraj Thal a Mark E. Pocha – autori príbehov, z ktorých mrazí – vo Verejnej knižnici Jána Bocatia

Novembrovú sychravosť a chlad môžu návštevníci Verejnej knižnice Jána Bocatia v Košiciach (VKJB) prežívať ešte intenzívnejšie vďaka spisovateľom Jurajovi Thalovi a Mark E. Pochovi. Autorov kníh, z ktorých behá mráz po chrbte a tuhne krv v žilách, privíta knižnica v rámci obľúbeného cyklu besied 1+1.  Podujatie sa bude konať vo štvrtok 21. novembra 2019 o 17:00 hod. v centrálnej požičovni na Hviezdoslavovej ul. 5. Hudobným hosťom podujatia bude už tradične skupina Soren.

Juraj Thal (1972) sa narodil a býva v Topoľčanoch. Autor vo svojom civilnom povolaní už viac ako dvadsať rokov zachraňuje ľudské životy. Pri svojej práci často prichádza do kontaktu s ľuďmi, ktorí sú zapletení do trestných činov, a čerpá tak inšpiráciu pre svoje krimi príbehy. Tie sú síce fikciou, ale opierajú sa o reálne základy. Debutoval románom Nôž (2016), nasledovala Nenávisť (2017) − napínavý krimi triler zo slovenského prostredia. Jeho hlavný hrdina, vyšetrovateľ Leo Legen, sa v aktuálnom príbehu Dom na kopci púšťa do nového prípadu. Vo viacerých zbierkach vyšli aj Thalove poviedky: Kulháň (Muži vs Ženy, 2017), Bezhlavá láska (Vražedná sedmička, 2017) a Beznádej (21 slov a osudov, 2019).

Mark E. Pocha (1981) sa narodil v Komárne. Je autor hrôzostrašných príbehov, nositeľ medzinárodnej literárnej ceny Encouragement Award a finalista súťaže Ceny Karla Čapka a Ceny Béla o najlepšiu slovenskú hororovú poviedku. Knižne debutoval v roku 2016 knihou explicitných hororových poviedok Krajina kanibalov,  ktorá je poctou filmom Eliho Rotha a próze Jacka Ketchuma. V roku 2017 mu vyšiel napínavý sci-fi horor Kontakt: Záhuba prichádza z nebies. Je tiež autorom kníh Na Dušičky zomrieš (2018), Dom 490 (2018), Oni (2019) a Svet je plný démonov (2019).

Projekt 1+1  z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Kontaktná osoba:

Alena Zavocka, manažérka kultúrnych a vzdelávacích podujatí

zavocka@vkjb.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore