Tlačové správy

Zmluvný vzťah medzi LF UPJŠ a Univerzitnou nemocnicou L. Pasteura: Koniec alebo začiatok?

Ústava SR, článok 12, odsek 1 deklaruje rovnosť všetkých pred zákonom. Podpísanie Zmluvy o určení výučbového a výskumného špecializačného zariadenia a o zabezpečení praktickej výučby študentov (ďalej Zmluva) medzi UPJŠ a Univerzitnou nemocnicou L. Pasteura (UN LP), pripravenej v UN LP, by tento princíp porušilo.

Porušenie rovnosti vidí UPJŠ LF v tom, že niektorí zamestnanci UPJŠ LF s pracovným úväzkom v UN LP by po podpísaní Zmluvy, pripravenej UN LP, nemohli vykonávať  zdravotnú starostlivosť v takom rozsahu ako niektorí zamestnanci Lekárskej fakulty  Univerzity Komenského (LF UK) Bratislava, resp. Jeseniovej Lekárskej fakulty (JLF) UK Martin s pracovnými úväzkami v Univerzitnej nemocnici (UN) Bratislava, resp. Univerzitnej nemocnici  Martin.

Vzhľadom k tomu, že UPJŠ LF má záujem konštruktívne riešiť tento zásadný  problém ďalšej spolupráce medzi UPJŠ a UN LP, rektor UPJŠ a dekan UPJŠ LF podpísali návrh Zmluvy o určení výučbového a výskumného špecializačného zariadenia a o zabezpečení praktickej výučby študentov , pripravený UPJŠ, ktorý je v zásadných otázkach identický s obsahom platnej Zmluvy, na základe ktorej sa realizuje spolupráca medzi LF UK Bratislava a UN Bratislava, resp. JLF UK Martin a UN Martin.

UPJŠ LF vyzýva predstaviteľov ministerstiev školstva a zdravotníctva Slovenskej republiky,  aby zvolali stretnutie zástupcov uvedených ministerstiev, Univerzity  Komenského, Univerzity P.J. Šafárika, dekanov lekárskych fakúlt týchto univerzít a riaditeľov univerzitných nemocníc, prisľúbené na rokovaní na Ministerstve zdravotníctva Slovenskej republiky dňa 28.6.2012, s cieľom pripraviť nariadenie vlády Slovenskej republiky, upravujúce zmluvné vzťahy, na základe ktorých sa bude uskutočňovať spolupráca medzi  lekárskymi  fakultami a univerzitnými nemocnicami  v Slovenskej republike jednotným spôsobom.

                                                    Dr.h.c. Prof. MUDr. Leonard Siegfried, CSc., v.r.

                                                                  Dekan UPJŠ LF

Kontaktná osoba: Mgr. Peter Kolarčik

  • Telefón: 0908 032 992, 055/ 234 3396
  • E-mail: peter.kolarcik@upjs.sk
  • Web: www.lf.upjs.sk

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore