Aktuality

Septembrové podujatia prilákali do Piešťan slovenské médiá

Úplne nový festival secesie aj tradičná výstava Victoria Regia uzatvorili tento rok v spoločnom termíne letnú turistickú sezónu v Piešťanoch. Na obidvoch podujatiach sa zúčastnila skupina novinárov, ktorá do Piešťan prišla na pozvanie Oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany.

Nultý ročník festivalu secesie Art Noveau a súťažná výstava kvetov Victoria Regia boli atraktívnym zavŕšením hlavnej sezóny. Zástupcovia  vybraných médií mali možnosť zúčastniť sa v rámci svojho programu na oboch podujatiach a presvedčiť sa tak, že Piešťany sú destináciou, ktorá si ctí tradície a históriu, ale dáva priestor aj novým myšlienkam, aby stále napredovala v rozvoji turizmu. Výkonná riaditeľka Rezortu Piešťany Tatiana Nevolná k tomu dodáva: „Kde inde ako práve v Piešťanoch by sa  mal konať festival secesie? Piešťany sú mestom unikátnej architektúry z tohto historického a umeleckého obdobia, hotel Thermia Palace je najvýraznejšou a najznámejšou secesnou stavbou v meste. Nesmieme zabudnúť ani na majstra secesie Alfonsa Muchu, ktorý bol častým hosťom  našich kúpeľov a daroval im svoj originálny obraz, ktorý môžu hostia  dodnes obdivovať v hotelovej reštaurácii Thermie. To všetko viedlo k myšlienke založiť festival, ktorý – verím – si nájde svojich priaznivcov a stane sa stálicou piešťanského kalendára podujatí. Úspech nultého ročníka ukazuje, že sme sa vydali správnym smerom. Už teraz môžem prezradiť, že na budúci rok pripravujú piešťanské kúpele pre návštevníkov festivalu skutočne exkluzívne prekvapenie.“

Novinári z celoslovenských médií využili počas svojho pobytu napríklad možnosť prezrieť si secesné stavby v Piešťanoch a bližšie sa zoznámiť s interiérom hotela Thermia Palace a kúpeľného domu Irma – majstrovských architektonických diel secesného obdobia. Tematický večer v štýle Veľký Gatsby s koncertom Melody Gentlemen z Ledníc bol skutočne štýlovým a elegantným zavŕšením festivalu. Za účasti médií sa konalo aj tohtoročné záverečné kvetinové korzo 28. medzinárodnej prehliadky kvetov a floristickej súťaže Victoria Regia. Prvýkrát v histórii súťaže neboli v sprievode alegorické vozy, ale vyzdobené bicykle a novinárska porota udelila za najkrajšie vyzdobený bicykel Cenu novinárov. No aj zástupcovi médií si z Piešťan odniesli svoju trofej. Na workshope pod dohľadom svetoznámeho floristu Pala Ondera si každý novinár uviazal vlastnú secesnú kyticu. Palo Onder, rodák z Piešťan a absolvent floristiky na strednej odbornej škole v Rakoviciach, je vo svete veľký propagátor piešťanského regiónu a Slovenska.

Pozvanie do Piešťan na tohtoročnú jesennú novinársku cestu prijali zástupcovia silných slovenských aj českých médií, Rádia Slovensko, Rádia Regina, magazínov Báječná žena, Eurotelevízia, Rytmus života, Emma, denníka Pravda a jeho webu pravda.sk alebo českého internetového magazínu familyfreshnews.

-nev-

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore