Tlačové správy

Dalibor Karvay & košickí filharmonici

Štátna filharmónia Košice pozýva na koncert, ktorý je súčasťou festivalu BIELA NOC. Pod taktovkou hlavného hosťujúceho dirigenta ŠfK Zbyňka Müllera sa v spoločnosti košických filharmonikov predstaví husľový virtuóz Dalibor Karvay. Koncert POULENC – CHAUSSON – HONEGGER – STRAVINSKIJ odznie 14. októbra 2021 o 19:00 v Dome umenia.  

Dalibor Karvay (1985) je známy svojím hudobným nadaním od útleho detstva. Prvé nahrávky pre Slovenský rozhlas v Bratislave urobil už počas štúdia na Základnej umeleckej škole. Získal niekoľko medzinárodných ocenení a jeho prestížny koncert pre princa Charlesa z Walesu na zámku Windsor v roku 2003 spolu s Mstislavom Rostropovičom svedčí o jeho skorých úspechoch. Popri aktívnej koncertnej kariére je od roku 2014 profesorom huslí na Hudobnej a umeleckej univerzite vo Viedni. V Rakúsku zároveň pôsobí ako prvý koncertný majster vo Viedenskom symfonickom orchestri. K svoju programu košického koncertu uviedol: „Ernest Chausson napísal Poeme na podnet fantastického huslistu a skladateľa Eugena Ysaÿea. Som veľmi rád, že práve v Košiciach budem hrať po prvýkrát toto dielo v jeho originálnej verzii s orchestrom. Je to skladba plná obrovských emócii, vášne, a nádherných harmónií.“

Verejná generálka i predkoncertné stretnutie

ŠfK sa vracia k obľúbeným sprievodným podujatiam. Koncertu bude predchádzať verejná generálka a predkoncertné stretnutie s lektorom dramaturgie Petrom Katinom. Verejná generálka je v režime OTP a začína sa o 10:00 krátkym sprievodným slovom Petra Katinu. Predkoncertné stretnutie  sa začína o 18:00 a spolu s koncertom sú v režime KZ – pre kompletne očkovaných návštevníkov. Pri vstupe do Domu umenia sa návštevníci preukazujú potvrdením o očkovaní, resp. o testovaní či prekonaní choroby. Po celú dobu svojho pobytu v budove je potrebné mať správne nasadený respirátor.

Kontakt pre médiá:

Lucia Radzová, PR manažérka ŠfK

+ 421 918 802 101, lucia.radzova@sfk.sk

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore