Tlačové správy

Chystá sa 48-hodinový maratón nápadov – hackathon. Zapojiť sa môžu aj Slováci.

Bratislava/Tallinn, 10. november 2021

Hackathon je príležitosť predstaviť svoju ideu a premeniť ju na podnikanie. Zapojiť sa môže každý, jednotlivec alebo tím, s nápadom na podnikanie v digitálnom svete. Počas virtuálneho podujatia Hackathon sa účastníci naučia ako prejsť krok za krokom od nápadu až k vlastnému podnikaniu v digitálnom svete.

Slovensko je jednou z krajín, v ktorej sa od 15. do 17. novembra 2021 v rámci programu Jump for CEE uskutoční dva dni trvajúci Hackathon. Počas intenzívnych 48 hodín budú môcť účastníci rozvíjať svoje nápady, nájsť ďalších členov tímu, prípadne otestovať funkčnosť a životaschopnosť svojho produktu. Jednoducho premenia ideu na niečo hmatateľné. S myšlienkou, ako pomôcť začať podnikať ľuďom, ktorých sa dotkla pandémia COVID-19, prichádza jeden z najznámejších európskych startup akcelerátorov, estónsky Wise Guys.

Program Jump for CEE zahŕňa tri kľúčové fázy:  Idea Hack podujatia, ktoré sa konali začiatkom novembra a ktorých sa zúčastnilo viac ako 200 účastníkov, pripravovaný Hackathon a online Pre-akcelerátor.

Ako to funguje?

Samotná myšlienka Hackathonu spočíva v tom, že účastníci spolu s mentormi prídu počas 48 hodín s konkrétnymi nápadmi na riešenie. Najlepšie riešenia sa budú môcť  zúčastniť osem týždňového pre-akceleračného programu. Počas neho sa účastníci naučia základy podnikania a jeho rozvíjania, dozvedia sa viac o startupovom svete, o vylepšovaní procesu predaja, umiestňovaní produktu na trh či možnostiach ako získať investora.  Pre-akcelerátor je odmenou pre najúspešnejšie tímy a jednotlivcov, ktorí takto získajú prístup k informáciám a ľuďom, ktoré im pomôžu naštartovať podnikateľskú cestu.

Ako sa zapojiť?

Podujatie začína v pondelok 15. novembra 2021 o 9.00 hod., registrácia je možná na 👉  https://startupwiseguys.com/jumpforcee/. Celé podujatie sa koná v online prostredí a pracovným jazykom je angličtina.

JUMP for CEE je bezplatná iniciatíva na rozvoj digitálnej pracovnej sily a úrovne podnikania. Jej cieľom je umožniť ľuďom negatívne postihnutým hospodárskou krízou spôsobenou ochorením COVID-19 začať skúmať digitálne podnikanie ako cestu k rýchlemu oživeniu pracovných miest.

JUMP for CEE organizuje Startup Wise Guys Foundation, nezisková vetva akceleračného fondu Startup Wise Guys s podporou  Google.org.

Viac informácií o programe a prihláškach:

https://startupwiseguys.com/jumpforcee/

Kontakt:

Joe Krasean, PR account manager, Black Unicorn PR

joe@blackunicornpr.com

Katarína Podracká, Managing partner, getCLIENTS

podracka@getclients.sk

O Startup Wise Guys

Startup Wise Guys (SWG) je najskúsenejším európskym B2B akcelerátorom a jedným z najaktívnejších investorov do začínajúcich startupov. SWG bola založený v Tallinne v roku 2012 a doteraz pomohol viac ako 500 zakladateľom posunúť ich podnikanie na vyššiu úroveň. K dnešnému dňu Startup Wise Guys uskutočnil viac ako 235 startupových investícií, zaznamenal päť ukončení a dosiahol celkové prežitie a úspešnosť startupov nad 77 %. Startup Wise Guys spravuje programy akcelerátora SaaS z Milána, ako aj programy zamerané na kybernetickú bezpečnosť od spoločnosti Cosenza. S výrazným dodatočným zastúpením v Škandinávii, Poľsku, Ukrajine, Afrike a na Balkáne sa SWG snaží stať sa hlavným akceleračným programom pre akýkoľvek B2B startup, ktorý sa chce globálne rozšíriť. Startup Wise Guys bol vyhlásený za Hottest Accelerator na súťaži Europas Startup Awards v roku 2021.

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore