Aktuality

Kúp mi radšej knihu alebo Košice na každý deň od Milana Kolcuna

Známy reklamný slogan „Kúp mi radšej knihu“, ktorý sa nám každodenne prihovára z televízií či sociálnych sietí, je azda tým najvýstižnejším odporúčaním siahnuť po ďalšom autorskom počine člena Regionálnej organizácie Slovenského syndikátu novinárov v Košiciach Milana Kolcuna.

Lebo tento hlavný „potulkár“ – už 20 rokov turistický sprievodca v štyroch svetových a jednom rodnom, slovenskom jazyku po svojom rodisku (Košiciach), ale tiež vtipný glosátor autorskej talk show Bez šepkára, no predovšetkým usilovný autor (na svojom konte má 14 publikácií, napr. básnické zbierky (Z)vrátené (po)city a Hore bez názvu, knihy Diamant nepokoja,  Košická čítanka, Košické detaily, Košické povesti a legendy, Najnovší hriech, Potulky mestom Košice, Štýly krásy v Košiciach a ďalšie) zabalil tentoraz pre čitateľov pod vianočný stromček nevšedný darček. Svoju knihu Košice na každý deň – 366 tipov na použitie mesta.

Presne toľko, teda rovných 366 možností obsahuje táto publikácia ako alternatívu a zároveň tipy, čo s načatým dňom v druhom najväčšom meste Slovenska. Na ktorých miestach pobudnúť dlhšie, na ktorých sa aspoň kratšie poprechádzať (s otvorenými očami), kde sa pristaviť a zabaviť, ale povedzme tiež kde ochutnať rôzne špeciality. Pri každom cieli prechádzky alebo činnosti autor pridáva niekoľko zaujímavostí o danom mieste, umeleckom diele alebo fenoméne či podujatí. M. Kolcun tak urobil v závere končiaceho sa roka 2021 z celkom prozaického dôvodu: „Rytmus každodennosti narúšajú krásnym spôsobom sviatky. V tejto knihe sme na sviatok povýšili každý deň. Každý deň môžeme oslavovať niečo iné a iným spôsobom. Staňte sa (ešte viac) Košičanom. Zážitkovým spôsobom…“

Knihu Košice na každý deň – 366 tipov na použitie mesta ilustrovalo 12 top košických ilustrátorov a neúnavnú snahu autora o jej vydanie podporili Mesto Košice a Creative Industry.

Beáta Penxová-Mačingová, predsedníčka RO SSN Košice

P.S. Knihu si môžete objednať priamo u autora na: 0905 550 656 alebo na bezsepkara@gmail.com . A ako bonus autor garantuje, že ju aj osobne doručí…

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore