Tlačové správy

Ateliér rezby a práce s materiálom pri SENIOR DOME Košice pozýva na výstavu svojich prác „SPOLOČNE“

Na stretnutiach nášho Ateliéru rezbárstva a práce s materiálom sa zoznamujeme s drevom, jeho farbou, húževnatosťou a vôňou. Rezbárske práce sa nesú  v duchu:  hľadaj,  poznaj,  zaži a tvor. Už siedmy od   r. 2016 sa v Kulturparku stretávajú seniori v Ateliri rezbárstvo a práca s inými materálmi.

Po dvojročnej odmlke pre pandémiu Covid 19 sme nemohli vystavovať svoje práce, preto je pre nás všetkých veľkou radosťou , že Vás už môžeme pozvať na našu výstavu.

Na výstave máte možnosť vidieť predovšetkým práce z dreva v podobe sôch, reliéfov, reliéfov upravovaných pyrotechnikou, hračiek a úžitkových predmetov. Vystavujú členovia Ateliéru asi 60 vytvorených diel a sú to  Valéria Kočišová, Adriana Andrejková- Szekeressová, Radek Tichý, Ján Falat, Vladimír Gutta, a Ladislav Varga. Našim vzácnym hosťom je pán Ladislav Tverďák so svojimi humornými kresbami a karikatúrami (35 ks)  a Kristína Ambrišková, ktorá vystavuje maľby akrylom( 6 ks).

Srdečne všetkých milovníkov umenia a dreva, pozývame na stretnutie prostredníctvom vlastného dialógu s drevom. Pre teplo, energiu dreva  a jeho krásu neváhajte a príďte medzi nás. Cieľom rezbárskeho ateliéru je rozšíriť manuálne zručnosti u seniorov  a  zvýšiť záujem o potrebu  umeleckej tvorby a tak tráviť voľný čas aktívne a užitočne.

Výstava sa koná pod záštitou primátora Košíc, Ing. Jaroslava Poláčeka a  s podporou MMK a K13.

Za vystavovateľa: Ing. Ladislav Varga, predseda  o. z.

Za atelier: PaedDr. Adriana Andrejková- Szekeressová, lektorka a kurátorka výstavy

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore