Tlačové správy

Futbalová mapa kraja sa vďaka KFL rozrástla o Veľké Revištia

Do jednodňového Turnaja neregistrovaných hráčov Krajskej futbalovej ligy sa tento rok zapojilo 6 tímov, na trávniku sa predstavili aj hráči z Ukrajiny či z Poľska.

 Šancu predviesť športové výkony pred fanúšikmi v skvelej atmosfére dostali už štvrtý rok futbalisti, ktorí nie sú členmi žiadnej profesionálnej futbalovej ligy. Turnaj neregistrovaných hráčov v rámci Krajskej futbalovej ligy sa tento rok odohral v obci Veľké Revištia neďaleko Sobraniec. V aktuálnej sezóne sa do turnaja zapojilo spolu 6 tímov, čo je najviac od svojho začiatku, novinkou bolo aj zahraničné obsadenie. Dresy si v sobotu 23. júla obliekli tímy Veľkých Revíšť, Internacionáli Košice, Starých pánov Michalovce, Internacionáli Sobrance, Internacionáli Poľska aj tímu Úradu Košického samosprávneho kraja.

„Turnaj neregistrovaných hráčov Krajskej futbalovej ligy je už 4. rok neodmysliteľnou súčasťou leta v Košickom kraji. Hvizd píšťalky vždy zaznieva na inom konci župy. Aj tento rok pokračujeme v myšlienke vrátiť futbal do miest a obcí, kde z rôznych príčin už kopačky zavesili na klinec, no vďaka kraju a zanieteniu miestnych športovcov sa ešte dajú oprášiť.  Futbal sa do obce Veľké Revištia vracia po 2 rokoch, počas ktorých situáciu skomplikovala pandémia. Miestni totiž dovtedy hrali kvalitnú tretiu ligu. Verím, že sme otvorili dvere pre ďalšie napredovanie miestneho futbalu a ukázali, že východniari majú srdce nielen pre šport. Tím KSK totiž posilnili aj športovci z Ukrajiny a bola to skvelá spolupráca,“ povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Toto gesto bolo nielen prejavom solidarity, ale aj potrebnej integrácie a tiež toho, že šport dokáže rozhýbať ľudí bez rozdielu veku či národnosti. Turnaj bol však najviac úspešný pre mužstvo pod názvom Starí páni Michalove, pomyselné striebro získali Veľké Revištia a tretí sa umiestnil tím zo župného úradu s posilou z Ukrajiny. Domáci si okrem toho prevzali šek s finančnou odmenou na nákup športového vybavenia.  Zabaviť sa však mohla celá rodina, keďže nablízku boli nafukovacie hrady, občerstvenie, maľovanie na tvár, ale aj rôzne súťaže.

V aktuálnej sezóne sa hráčom v rámci Krajskej futbalovej ligy podarilo úspešne odohrať aj iné  zápasy.  V rámci  študentskej časti  sa z víťazstva tešili stredoškoláci zo župnej SOŠ obchodu a služieb v Michalovciach.  Zimná časť a pohár predsedu KSK dopadla úspešnejšie pre TJ FK Družstevník Trhovište z Oblastných futbalových zväzov. V rámci Východoslovenského futbalového zväzu zdvihli nad hlavu pohár futbalisti z  TJ Mladosť Kalša. Krajská futbalová liga začne písať ďalší ročník už na jeseň, kedy sa uskutoční prihlasovanie futbalových tímov do novej súťaže.

Michal Hudák

Kancelária predsedu, hovorca KSK

Košický samosprávny kraj

0911772580

055 7268 135
michal.hudak@vucke.sk

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore