Tlačové správy

Starosta Igor Petrovčík sa chce o košické Staré Mesto starať ďalšie štyri roky

Keď sa pred štyrmi rokmi Igor Petrovčík stal starostom košickej mestskej časti Staré Mesto, vstupoval do úradu s heslom: „Mojou najväčšou radosťou je, keď je občan spokojný.“ Chce ho napĺňať ďalšie štyri roky a starať sa o Staré Mesto a najmä jeho obyvateľov aj ďalšie štyri roky a v nadchádzajúcich komunálnych voľbách sa znovu uchádza o svoj post ako nezávislý kandidát s podporou troch politických strán – Starostovia a nezávislí, SME RODINA a Szovetség/Aliancia.

„Na pozíciu starostu som v roku 2018 prichádzal ako úplný nováčik a musím povedať, že po prvých neľahkých týždňoch som sa v pomerne krátkom čase zapracoval, veľmi dobre zorientoval v problémoch a prenikol do čara práce starostu so všetkým dobrým aj zlým, čo taká funkcia prináša. Dnes môžem len skonštatovať, že som sa v tejto práci v samospráve našiel a bude mi cťou pracovať pre Staromešťanov a starať sa o nich aj naďalej, ak mi to zdravie a ich rozhodnutie v komunálnych  voľbách 2022 umožnia,“ hovorí Igor Petrovčík.

O druhé volebné obdobie v pozícii starostu sa Petrovčík uchádza s vedomím, že za posledné štyri roky sa mestskej časti vykonalo množstvo investícií a práce, čím sa podarilo splniť všetky najdôležitejšie body z toho, čo pred štyrmi rokmi sľúbil. „Spomeniem len 30 uzamykateľných stojísk pre kontajnery, vrátane 1 polopodzemného, tony odstránených starých kovových konštrukcií, ktoré špatili ulice a dvory v mestskej časti, nové lavičky, nové a opravené chodníky, vyčistené problémové lokality,“ vymenúva Petrovčík niektoré z vecí, ktoré zmenili život v košickom Starom Meste. Teší ho aj to, sa mu spolu s poslancami a pracovníkmi úradu podarilo zorganizovať veľké množstvo kultúrno-spoločenských akcii a najmä oživiť Dominikánske námestie a Starý Pľac. „Musím spomenúť aj viacero brigád a charitatívnych akcii pre ohrozené skupiny občanov, kde sme sa v rámci nich intenzívne zamerali najmä na pomoc seniorom počas pandémie,“ dodáva Petrovčík.

Aj v súčasnosti je v mestskej časti rozbehnutých viacero investícií, ďalšie zámery má Igor Petrovčík spolu s tímom  svojich podporovateľov pripravené do budúcnosti a čoskoro ich predstaví. „Viem, že nás čaká krízové obdobie. Ale verím, že ho v Starom Meste spoločne zvládneme tak, ako sme spolu prežili aj obdobie pandémie Covid-19 či začiatku vojny na Ukrajine,“ verí Igor Petrovčík, kandidát na starostu mestskej časti Košice – Staré Mesto.

Príhovor Igora Petrovčíka na tlačovom brífingu – utorok 6. septembra 2022:

„Dnes sú už to takmer štyri roky, čo som sa  stal starostom košickej mestskej časti Staré Mesto. Vstupoval som do úradu s heslom: „Mojou najväčšou radosťou je, keď je občan spokojný.“

Dovoľte, aby som Vám oficiálne oznámil, že som sa rozhodol o našu najkrajšiu MČ  a jeho obyvateľov starostlivo starať aj ďalšie štyri roky.

V aktuálnych komunálnych voľbách 2022 sa znovu uchádzam o post Starostu MČ Košice-Staré Mesto ako nezávislý kandidát s podporou viacerých politických strán.

Sú to strany:     Starostovia a nezávislí kandidáti,   SME RODINA a  Szovetszég/Aliancia.

Na pozíciu starostu som v roku 2018 prichádzal ako úplný nováčik a musím povedať, že po prvých neľahkých týždňoch som sa v pomerne krátkom čase zapracoval, veľmi dobre zorientoval v problémoch a prenikol do čara práce starostu so všetkým dobrým aj zlým, čo taká funkcia prináša.

Dnes môžem len skonštatovať, že som sa v tejto práci v samospráve našiel a bude mi cťou pracovať pre Staromešťanov a starať sa o nich aj naďalej, ak mi to zdravie a ich rozhodnutie v komunálnych  voľbách 2022 umožnia.

O pozíciu starostu sa uchádzam druhé volebné obdobie s vedomím, že za posledné štyri roky sa v mestskej časti vykonalo veľké množstvo investícií a práce, čím sa mi podarilo splniť všetky najdôležitejšie body z toho, čo som voličom pred štyrmi rokmi sľúbil.

Popri inom spomeniem napríklad 30 uzamykateľných stojísk pre kontajnery vrátane 1 polopodzemného, tony odstránených starých kovových konštrukcií, mobiliáru, ktorý špatil ulice a dvory v našej mestskej časti, doplnené nové lavičky, nové a opravené chodníky, vyčistené problémové lokality….

Dovoľte mi poďakovať sa za maximálne nasadenie nielen všetkým miestnym poslancom, ale aj pracovníkom úradu MČ. AJ vďaka ním  sa nám podarilo zásadne zmeniť život v košickom Starom Meste. Teší ma aj to, že sa nám  všetkým spoločne v jednote podarilo zorganizovať veľké množstvo kultúrno- spoločenských akcii a najmä oživiť Dominikánske námestie a Starý Pľac.

Musím spomenúť aj viacero brigád a charitatívnych akcii pre ohrozené skupiny občanov nielen z Ukrajiny, ale rovnako sme sa  intenzívne zamerali najmä na pomoc seniorom počas pandémie.

Aj v súčasnosti je v mestskej časti rozbehnutých viacero investícií. Množstvo ďalších projektov  mám spolu s tímom svojich podporovateľov pripravené do budúcnosti.

Dovoľte mi teraz predstaviť Vám môj tím podporovateľov a kandidátov do miestneho zastupiteľstva:

Obvod č.1: Andy Ďurica – zástupca starostu,   Henrich Reitzner – IT špecialista, Vladimír Eperješi – umelecký kováč,  Matej Kudernáč – záchranár,  Beáta Murková – pivovarníčka

Obvod č.3: Zoltán Hanesz – IT architekt, Magdaléna Galdunová – lekárka, Marián Gaj ml. – manažér, Monika Rozsívalová – realitná maklérka

Obvod č.3: Peter Havasi – herec, Ladislav Morvay – lekár, Miriam Brziaková – ekonómka – a ja.

Všetci vieme, že nás čaká neľahké krízové obdobie. Ale verím, že ho v Starom Meste spoločne zvládneme tak, ako sme spoločne zvládli aj obdobie pandémie Covid-19 či začiatok vojny na Ukrajine.

Ako som už teda spomenul- všetky moje staré úlohy sú splnené, preto poďme spoločne ďalej rozvíjať a skrášľovať našu najkrajšiu MČ Košice-Staré Mesto.

… bude mi cťou sa ďalej o Vás starať ako Váš starosta….“

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore