Tlačové správy

Rožňavský Fotoklub Pix-XL oslavuje svoje 12. výročie jubilejnou desiatou výstavou

Fotoklub Pix-XL a Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja Vás pozývajú  v rámci Mesiaca fotografie v piatok 11. novembra 2022 o 17:00 hod. na vernisáž fotografickej výstavy pod názvom X. členská výstava Fotoklubu Pix-XL, ktorá sa uskutoční v  priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave.

November – Mesiac fotografie už tradične patrí v priestoroch knižnice regionálnym autorom, ktorí sa dlhé roky venujú fotografovaniu. „Cieľom tejto výstavy je sprístupniť fotografické umenie čo najširšej verejnosti“, povedala Iveta Kyselová, riaditeľka knižnice a pokračovala: „Prvá výstava bola taká „rozbehová“ ,no môžem len s radosťou skonštatovať, že je nám potešením, že to trvá už desaťročie. Verím, že si členovia fotoklubu „odborne vychovávajú“ aj nových mladých nástupcov, ktorí sa tiež budú prezentovať aj u nás.“

Po pandémii a nútenej prestávke sa členovia fotoklubu opäť tešia na vernisáž. „Jubilejná 10. členská výstava predstaví rôzne fotografické žánre, ako aj rôzne tvorivé postupy a procesy. Okrem tlačených fotografií z digitálnych aparátov si návštevníci budú môcť pozrieť  kyanotypiu (kopírovacia technika s veľkými možnosťami. rôzne tónovaná), obrázky exponované bez použitia fotoaparátu priamo na listy rastlín – chlorophyl printy, či fotografie na klasickom chemickom papieri aplikovaním priameho pozitívneho procesu a reverzným vyvolaním, avšak fotené vyše 100-ročným dreveným veľkoformátovým aparátom“, povedal jeden zo zakladajúcich členov fotoklubu Štefan Kesi. „Žánrovo bude výstava opäť pestrá. Na svoje  si prídu milovníci detailu, krajiny, výtvarného aktu, alebo zátišia, a už spomínaných alternatívnych fotografických procesov“, dodal Kesi.

Mesiac fotografie bude opäť výnimočný novinkami i kvalitou prezentovaných diel. Vernisáž fotografií členov fotoklubu Pix-XL sa uskutoční v piatok 11.11.2022 o 17:00 hod. v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová č. 3. Výstava bude prístupná pre širokú verejnosť počas výpožičných hodín knižnice do 31.12.2022. Vstup je voľný.

Tatiana Bachňáková

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt: www.kniznica-rv.sk      E-mail:  kniznica@kniznica-rv.sk

Tel.: 058/ 788 09 11, 788 09 17

zdroj: www.pixxl.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore