Tlačové správy

Poľsko bojuje o priazeň slovenských turistov

Novozriadená pražská kancelária Poľskej turistickej organizácia pre Českú republiku a Slovensko využila niekoľko týždňov pred jej slávnostným otvorením, aby vyrazila zabojovať o priazeň slovenských turistov v rámci Roadshow poľských regiónov a jej partnerov, t. j. poľskej leteckej spoločnosti LOT a letiska Košice.

Stretnutia v Bratislave a Košiciach sa zúčastnila necelá stovka novinárov a zástupcov cestovných kancelárií. V plne obsadenej hale Poľského inštitútu v Bratislave sa predstavili regióny Dolného Sliezska, Sliezska, Malopoľska, Lublína a Varšavy. Riaditeľka Varšavskej turistickej organizácie, pani Barbara Tutak, počas programu slávnostne otvorila výstavu fotografii o Varšave, pripravenú v rámci kampane k nedávnemu víťazstvu poľského hlavného mesta v hlasovaní European Best Destination 2023. V Bratislave, ale aj v Košiciach zažiarili kulinárske špeciality z východopoľského Lublína pripravené hviezdnou poľskou šéfkuchárkou a víťazkou súťaže TOP CHEF paňou Sylwiou Stachyrou. Okrem špecialít, ako cibuľový koláč alebo klasické pirohy, nechýbalo ani prekvapenie v podobe krakovského a dolnosliezskeho vína, ktoré slovenskí návštevníci Roadshow náležite ocenili. Dátum stretnutia v Košiciach nebol vybraný náhodne, pretože nadväzoval na dlho očakávaný návrat LOTu do Košíc.

„Obnovenie prevádzky na trase z Varšavy do Košíc umožňuje rýchle a pohodlné spojenie nielen do Varšavy, ale do ďalších poľských miest, Európy, Ameriky a Ázie, a to až 6-krát týždenne,“ dodala riaditeľka regionálneho zastúpenia poľskej leteckej spoločnosti LOT Jolanta Grala-Bednárčik.

„Veľmi si vážime záujem profesionálov zo slovenského cestovného ruchu a osobného stretnutia s každým z nich. Veľa otázok sa týkalo hornatých južných oblastí Poľska, plných moderných hotelových investícií, ale aj baltských pláži a Varšavy, teda mesta, ktoré povstalo z popola. Sme plní dojmov a nadobudnutých kontaktov a Slovensko budeme naďalej pravidelne navštevovať,“ povedal Pavel Trojan, riaditeľ novozriadenej pobočky Poľskej turistickej organizácia so sídlom v Prahe.

Kontakt:

PAVEL TROJAN / ředitel

Polish Tourism Organisation, Prague Office
Nám. Winstona Churchilla 1800/2, 130 00 Prague 3, Czechia
tel. +420 608 818 253, email: pavel.trojan@pot.gov.pl, www.polsko.travel

   

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore