Tlačové správy

Bonsaje opäť zaplnia Botanickú záhradu UPJŠ v Košiciach

Botanická záhrada Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach v spolupráci s Bonsai centrom Košice a Bonsai klubom Košice pozýva záujemcov na trojdňovú výstavu bonsajov pod názvom CASSOVIA BONSAI 2023. Výstava, na ktorej budú zastúpení vystavovatelia zo Slovenska, Česka a Maďarska, bude sprístupnená od 28. do 30. apríla 2023, v čase od 9. do 17. hodiny vo vstupných priestoroch administratívnej budovy na Mánesovej 23 v Košiciach.

Výstavu bonsajov organizovanú v botanickej záhrade môžeme považovať už za tradičnú, keďže pôjde o jej dvanásty ročník. Návštevníci na nej budú môcť vidieť viac ako 60 drevín pochádzajúcich nielen z našich lesov, ale pôvodom z celého sveta. Spestrením výstavy budú bonsaje miniatúrnej veľkosti SHOHIN, ktoré si isto nájdu svojich obdivovateľov,“ informuje a na výstavu pozýva riaditeľ Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach prof. RNDr. Pavol Mártonfi, PhD.

Okrem tradičného predaja izbových a vonkajších bonsajov, príslušenstva, ktoré je potrebné k pestovaniu a ošetrovaniu bonsajov, či poradenstva pod vedením majiteľa Bonsai centra Košice a spoluorganizátora výstavy Juraja Szaba, bude tohtoročná výstava spestrená aj ďalšími aktivitami. V sobotu 29. apríla 2023 prebehne súťaž talentov prihlásených účastníkov, o 10:00 hod. sa uskutoční prednáška na tému Bonsai veľkosť SHOHIN a o 13:00 hod. prednáška na tému SUISEKI. Obe prednášky odprezentuje český bonsajista a prezident európskej suiseki asociácie Igor Bárta.

„Pri priaznivom počasí v čase od 10. do 16. hodiny vo vonkajšom areáli záhrady v blízkosti altánku budú môcť záujemcovia ochutnať originálne čaje, ako napríklad sakurový čaj, ktoré ponúkne košická Dobrá Čajovňa. Súčasťou programu čajovne bude aj skladanie origami a meditačné cvičenia Falun Dafa,“ doplnil prof. Mártonfi.

Mgr. Laura Hoľanová, tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach

V prípade záujmu o podrobnejšie informácie kontaktujte:

RNDr. Andrea Fridmanová, PhD.

E-mail: andrea.fridmanova@upjs.sk

Tel.: +421 55 234 1672

Web: https://www.upjs.sk/pracoviska/botanicka-zahrada/actuality/vystava-bonsajov-2023/

 

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore