Tlačové správy

Veľký divadelný karneval pre deti v Národnom divadle Košice

Obdobie fašiangov už tradične so sebou prináša množstvo nádherných aktivít prameniacich z našich dávnych kultúrnych prameňov. Aj Národné divadlo Košice sa rozhodlo spolu so svojimi najmenšími divákmi osláviť prichádzajúce obdobie jari! Všetky zložky divadla, kostýmy, farby, úsmevy a zábava – to všetko nás čaká v sobotu 3. februára 2024 od 15:00 hod. na Malej scéne NDKE.

Talianska tradícia nosenia masiek siaha až do benátskeho karnevalu v 15. storočí a po stáročia bola inšpirovaná gréckym divadlom a Commediou dell’arte. Karneval vždy v sebe niesol podstatu divadelného umenia  a preto sa aj Národné divadlo Košice otvorí veľkolepej zábave plnej nádherných kostýmov, farieb a prehliadky umenia.

Karneval bude samozrejme venovaný našim najmenším. Tešiť sa môžu na množstvo zábavy v priestoroch Malej scény NDKE. Nebudú chýbať tvorivé dielne, maľovanie na tvár, výstava kostýmov, súťažné aktivity, interaktívne hry s hercami činohry, tanečná zábava pod vedením sólistov baletu či skvelý hudobný program, o ktorý sa postará súbor opery.

Tak čo, máte už pripravený kostým? V Národnom divadle Košice sa tešíme na všetky rozprávkové, magické a čarovné bytosti.

Sprievodné aktivity:

  • Maľovanie na tvár, výstava kostýmov;
  • Tvorivé dielne – vyrob si svoju divadelnú masku
  • Požičovňa kostýmov – možnosť fotografovania vo vybraných kostýmoch

Program v sále:

  • 15:00- voľná tanečná zábava
  • 15:30 – súťaže a interaktívne hry s Činohrou NDKE
  • 16:30 – vystúpenie opery NDKE (Papageno + Papagena)
  • 17:00 – karnevalová tanečná show s Baletom NDKE

Vstupenky: https://svk-websale.colosseum.eu/ndkosice/standard/Hall/Index/31003/bk5ZmLLnONVgo34_sla_onPavA_rov__rov__xcodex_AGA1gFbU4wgNLFFd5FSv5Ih465mHlL7mW9dppw__?

Svjatoslav Dohovič, web editor a PR

Národné divadlo Košice

tel.: +421 55 245 22 23

mobil: +421 908 091 888

mail: svjatoslav.dohovic@sdke.sk

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore