Tlačové správy

Prvá crowdfundingová kampaň v histórii ŠFK sa podarila!

Štátna filharmónia Košice vydá na počesť Bedřicha Smetanu vinyl z koncertu Má vlast


Hudobný svet si 2. marca 2024 pripomenul 200. výročie narodenia významného českého skladateľa Bedřicha Smetanu. Štátna filharmónia Košice (ŠFK) pri tejto príležitosti uvedie Smetanovo ikonické dielo Má vlast a na jeho počesť spustila crowdfundingovú kampaň so zámerom vydať vinyl so živou nahrávkou tohto koncertu. Po 14 dňoch sa ŠFK podarilo od podporovateľov vyzbierať stanovenú cieľovú čiastku, čo znamená, že symbolicky limitovaných 200 vinylov ŠFK vydá.

Na podporu svojho zámeru vyzvala ŠFK širokú verejnosť prostredníctvom crowdfundingovej kampane na StartLabe. Vďaka 105 podporovateľom, ktorí sa výberom niektorej z odmien do kampane zapojili, vyzbierali cieľovú čiastku potrebnú na pokrytie nákladov na vydanie 200 vinylov už za 14 dní. Prvá crowdfundingová kampaň v histórii ŠFK sa tak stala úspešnou.

Vývoj kampane hodnotí projektová manažérka Katarína Kandriková: „Podpora, ktorú od prvého dňa od spustenia kampane dostávame, je najkrajšou spätnou väzbou, akú sme si mohli želať. Úprimne si vážime každého jedného zo 105 priaznivcov, ktorí nás doposiaľ podporili a vďaka ktorým si splníme náš sen. Veľkú radosť nám robí aj vedľajší efekt kampane – samotný koncert Má vlast sme aj vďaka nej vypredali s takmer dvojmesačným predstihom.“

Nový míľnik kampane

Crowdfundingová kampaň však vyzbieraním cieľovej čiastky nekončí. Do 20. marca 2024 majú priaznivci ŠFK výberom niektorej z odmien na platforme StartLab naďalej možnosť košickú filharmóniu podporiť. Po vyzbieraní cieľovej čiastky sa totiž ŠFK rozhodla stanoviť si nový míľnik – radi by s ďalšími získanými finančnými prostriedkami z kampane pokryli aj náklady spojené so samotným nahrávaním koncertu. „Počas posledných dní kampane urobíme všetko preto, aby sa informácia o možnosti podporiť nás a získať tak niektorú z exkluzívnych odmien rozšírila k čo najväčšiemu počtu milovníkov hudby,“ dodáva Katarína Kandriková.

Okrem vinylovej limitky a CD so záznamom z koncertu košických filharmonikov v naštudovaní šéfdirigenta Roberta Jindru bol veľký záujem aj o lukratívne vstupenky na samotný koncert. Tie sa z ponuky odmien na StartLabe vypredali ako prvé. Záujemcovia si však môžu stále vybrať okrem hudobných nosičov či dirigentskej taktovky aj nevšedné zážitky: exkluzívnu večeru so šéfdirigentom či exkurziu po zákulisí košickej filky.

Robert Jindra a ŠfK  Foto: Jakub Šimoňák

Kampaň na StartLab.sk: https://www.startlab.sk/mavlastnavinyle/
Video č. 1 ku kampani na YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=lE1Y3eXUZoU
Video č. 2 ku kampani na YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=Luo85_-Br94
Prvá tlačová správa ku kampani:
https://skr.sk/yTXrq

Kontakt pre médiá:
Lucia Radzová, PR manažérka ŠFK
+ 421 918 802 101, lucia.radzova@sfk.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore