Tlačové správy

Počas Župných dní Košického samosprávneho kraja galéria sprístupňuje výstavy so 100 % zľavou vstupného a uvádza sprievodné programy pre školy i pre verejnosť

  • Miesto: Galéria umelcov Spiša  – kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, Zimná 46, Spišská Nová Ves
  • Názov podujatia: Župné dni v Spišskej Novej Vsi
  • Termín / čas podujatia: 30. 4. – 5. 5. 2024                            
  • Kontakt pre médiá: Mgr. Lucia Benická, riaditel@gus.sk, 0948 882717
  • Detailný program, TS: https://www.gus.sk/zupne-dni-v-spisskej-novej-vsi/

Galéria umelcov Spiša, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, sa programovou ponukou orientovanou pre široké spektrum návštevníkov zapája do Župných dní Košického samosprávneho kraja, realizovaných pri príležitosti založenia prvej Košickej veľžupy pred 100 rokmi.

Program Župných dní odštartuje na Gemeri, pokračuje na Spiši, Zemplíne a vyvrcholením bude slávnosť na Above, keď ožije Župné mestečko na Námestí Maratónu mieru v Košiciach. Cieľom celého podujatia je obyvateľov kraja interaktívne oboznámiť s tým, načo slúži župa, čo sú jej právomoci a o čo všetko v kraji sa stará – od sociálnych služieb, cez dopravu, turistický ruch až po školstvo či kultúru. (zdroj: https://www.zupnednikosickehokraja.sk/)

Program Galérie umelcov Spiša pozostáva z individuálnych prehliadok výstav a stálych expozícií so zľavneným vstupným pre verejnosť počas pracovných dní v utorok, 30. 4., v  piatok 3. 5. a v nedeľu 5. 5., v štandardných otváracích časoch. Gro programu, ŽUPNÝ DEŇ V GALÉRII, sa uskutoční vo štvrtok, 2. 5., kedy sa zrealizujú špecifické programy pre školy a v rámci Dlhého dňa s umením budú sprístupnené výstavy do večerných hodín, s voľným vstupom pre verejnosť. Pre dospelého účastníka je pripravený výtvarný workshop projektu Open Studio, pod lektorským vedením Jitky Novákovej. V nedeľu, 5. 5. sa bude konať ďalšie kolo obľúbeného Nedeľného kreatívneho ateliéru, určeného pre rodiny s deťmi i pre jednotlivcov.

Program Galérie umelcov Spiša v rámci Župných dní

30. 4., utorok; 3. 5., piatok / 10.00 – 17.00 a 5. 5., nedeľa / 11.00 – 16.00

AKTUÁLNE VÝSTAVY A STÁLE EXPOZÍCIE

Zľava 50% z ceny vstupného.

2. 5. 2024, štvrtok / 9.00 – 19.00

ŽUPNÝ DEŇ V GALÉRII

  • 9.00 – 15.00 / UMENIE PRE ŠKOLY. Vstup ZADARMO, limitovaná kapacita. Tvorivky Majster Zvonár.
  • 10.00 – 19.00 / DLHÝ DEŇ S UMENÍM. Vstup ZADARMO na všetky výstavy.
  • 16.00 – 19.00 / OPEN STUDIO: Prenášanie obrázku

Vstupné: 5 € / osoba. Transfer tlačených obrázkov špeciálnym médiom na drevo. Lektorka: Jitka Nováková.

 5. 5. 2024, nedeľa / 13.00 – 15.30

NEDEĽNÝ KREATÍVNY ATELIÉR: Papierová teniska

Vstupné: 5 € / osoba. V cene prehliadka výstav. Tvorba papierovej tenisky skladaním, lepením a zdobením. Lektorka: Anna Timková – GUS

Galéria umelcov Spiša, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, patrí medzi najmladšie zberateľské inštitúcie v regióne (založená v roku 1987). Galéria sa zameriava na profesionálne výtvarné umenie s prioritnou orientáciou na spišský región. V poslednom desaťročí sa pôsobenie galérie rozširuje z regionálneho na širší národný a európsky priestor. Zbierkový fond galérie tvorí 2 561 výtvarných artefaktov, časť z nich je prezentovaná v troch stálych expozíciách – Terra Gothica, Jozef Hanula a Záhrada umenia. Galéria realizuje množstvo sprievodných a edukačných programov v dialógu s aktuálnymi výstavnými konceptami a zbierkovými predmetmi.

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore